BIHAMK - Zbog zimskih uvjeta za kamione sa prikolicom i šlepere zatvoren GP Izačić

Ugaženog snijega i poledice ima na putevima u višim predjelima, a dodatne poteškoće u zapadnim krajevima stvara jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose.

Izdvajaju se putevi: Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Ripač-Bosanski Petrovac, Bugojno-Kupres-Šuica-Livno i Tomislavgrad-Kupres. Na tim dionicama za teretna vozila preporučuje se korištenje lanaca.

Na ostalim putevima kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a izuzetak su putevi na jugu gdje je kolovoz suh. Skreće se pažnja i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Povodom praznika 1.marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, do sutra do ponoći, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Zbog održavanja maratona povodom Dana nezavisnosti, tokom dana moguće su povremene obustave saobraćaja na relaciji Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa-Bosanska Otoka.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prijelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Izačić, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA)

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 563 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1236 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa