SERVISNE INFORMACIJE za 17.12.2020

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 09,50 sati Krupa Kabine ul.Unska narušavanje JRiM-a drskim ponašanjem od strane 1 lica.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 22,40 sati na putu M-14 kanjon rijeke Une SN-slijetanje put.motornog vozila s kolovoza i udar u stijenu pored puta.1 lice zadobilo LTP.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 22,50 sati na putu M-14 Stegarić SN-slijetanje put.motornog vozila s kolovoza i udar u stijenu pored puta a potom i u zaštitnu ogradu koja je oštećena u dužini od 12 metara.Vozač u alkoholiziranom stanju.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

Vatrogasna jedinica izvještava da je imala tehničku intervenciju od 14,00 do 14,40 sati u ul.Patriotske lige uklanjanjem crijepa sa zgrade.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 19 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 2 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas od 07,30 do 11,00 sati planski prekid u isporuci vode u ul. Branilaca grada i od 07,00 do 12,00 sati unaselju Volodor.Radovi na mreži.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća.Danas nema planskih prekida u isporuci električne energije.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mjestimično vlažnim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 2 C , vlažnost zraka 96 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 94 cm, u Bosanskoj Otoci 134 cm, a rijeke Krušnice 127,10 cm (NV).

 

Prognoza vremena

 

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni ima dosta magle.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Drvar -4; Bugojno i Livno -3; Bjelašnica, Sarajevo i Tuzla -1; Banja Luka, Gradačac, Jajce, Prijedor, Sanski Most i Zenica 0; Bihać, Doboj i Ivan-sedlo 1; Bijeljina 2; Grude i Široki Brijeg 3; Mostar 6; Neum i Trebinje 8°C. 


Danas više oblačnosti u jutarnjim satima. Po kotlinama u Bosni će biti dugotrajne magle. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. U mjestima sa dugotrajnom maglom niža temeperatura zraka.

 

Biometeorološka prognoza

Tegobe kod osjetljivih osoba biće izraženije tokom mjestimično tmurnog i maglovitog jutra, naročito u unutrašnjosti zemlje. Nakon toga, uz povremene sunčane intervale u drugom dijelu dana i opšta slika će se postepeno popravljati. Sa večernjim satima temperature će ponovo opasti, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od hladnoće. U gradskim sredinama moguće su epizode jače zagađenosti zraka, o čemu bi sve rizične grupe stanovništva također trebale povesti računa i umanjiti boravak na otvorenom.

 

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 183 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1586 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa