SERVISNE INFORMACIJE za 25.09.2020

petak, 25 Septembar 2020 08:30

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

24.09. u 08.55 sati desila se saobraćajna nezgoda Bos. Krupa, Ul. Badićka, od strane 2 putnička vozila, ne držanje vozila desnoj strani kolovoza od strane NN vozača koji se udaljio sa mjesta SN u nepoznatom pravcu, po pronalasku istog bit će poduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

24.09. u 13.10 sati desila se SN Bos. Krupa, Ul. 511 od strane 1 putničkog vozila udarom u dva pješaka, uzrok ne zaustavljanje vozila na pješačkom prelazu i ne propuštanje pješaka, dva pješaka zadobila LTP, prekršajni nalog na vozača putničkog vozila.

Vatrogasna jedinica izvještava nije imala intervencija i dojava o požaru.

 

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 28 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 5 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

 

JKP“10. Jul ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.

Danas ima planski prekid u isporuci vode i to:

07.00-15.00 sati u Bos.Krupi naselje Tećija i Dolovi, sanacija kvara;

11.00-15.00 sati u Bos.Otoci Ul. Unska, radovi na vodovodnoj mreži.

 

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća.

Danas ima planski prekid u isporuci električne energije od 09.00-15.00 sati u Bos.Krupi za TS Pošta, Bare i Mahića brdo, radovi na TS-a.

 

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

 

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mokrim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz i maglu na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

 

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

 

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 17 C , vlažnost zraka 85 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 16 cm, u Bosanskoj Otoci 66 cm, a rijeke Krušnice 17,60 cm (NV).

 

Vremenska prognoza

 

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a upaljen je i žuti i narandžasti meteoalarm.

 

U jutarnjim satima kiša se očekuje u južnim i jugozapadnim područjima.

 

Tokom dana u većem dijelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine se očekuju u Hercegovini. Očekivana količina padavinau u tim dijelovima je uglavnom između 20 i 50 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno može pasti i do 80 litara. U ostatku zemlje veći dio dana slabija kiša.

 

Više padavina od večernjih sati i tokom noći na subotu. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27 stupnjeva.

 

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom. Jutarnja temperatura oko 11, a najviša dnevna oko 23 stupnja, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod.

 

Na područjima Trebinja i Mostara na snazi je narandžasto upozorenje zbog obilnih padavina, dok je za ostatak Bosne i Hercegovine upaljen žuti zbog vjetra.

 

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 225 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1540 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa