Izvještaj OC CZ općine Bosanska Krupa za period od 25.10. do 28.10.2019

- Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

25.10. u 07,55 sati Bos.Krupa saobraćajna nezgoda - sudar dva put.motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.2 lica zadobila LTP.Prekršajni nalog na 2 lica.

U 11,30 sati na putu M-14 saobraćajna nezgoda - odron kamena udario i razbio šajbu put.motornog vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na JP Ceste BiH.

26.10. u 20,00 sati Baštra krivično djelo - nanošenje LTP.1 lice lišeno slobode i zadržano.Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom KD-u.

U 22,30 sati Gornja Ljusina narušavanje javnog reda i mira izazivanjem ugroženosti drugog lica da će napasti njegov život i tijelo od strane 1 lica i naročito drskim ponašanjem od strane 1 lica.Prekrešajni nalog na 2 lica.

U 16,40 sati Stegarić na putu M-14 saobraćajna nezgoda - uslijed neprilagođene brzina uslovima i stanju puta izgubio kontrolu nad vozilom i udario u zaštitnu ogradu JP Ceste BiH u dužini od 12 metara.1 lice zadobilo LTP.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 17,25 sati kanjon rijeke Une saobraćajna nezgoda - uslijed neprilagođene brzina uslovima i stanju puta izgubio kontrolu nad vozilom i udario u brinu i tom prilikom se vozilo prevrnulo na bok.2 lica zadobila LTP.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

27.10. u 02,15 sati Podvran saobraćajna nezgoda - uslijed neprilagođene brzina uslovima i stanju puta izgubio kontrolu nad vozilom i udario u željeznu ogradu vlasništvo JP Ceste BiH.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

-Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

-Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 126   pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 17 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

-JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas od 07,00 do 15,00 sati planski prekid u isporuci vode u ul.Prvomajska,Dolovi.Radovi na mreži.

-Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća.

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po mjestimično vlažnim kolovozima.

Upozorenje na manje odrone kamena na kolovoz mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 4 C , vlažnost zraka 98 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 13 cm u Bosanskoj Otoci 61 cm,a rijeke Krušnice 6 cm (NV).

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 359 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 816 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa