Izvještaj OC CZ općine Bosanska Krupa za 03.10.2019

FOTO:Osman Gerzić FOTO:Osman Gerzić

- Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 18,55 sati Bos.Krupa krivično djelo - posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga od strane 1 lica.Lice lišeno slobode i zadržano.Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom KD-u.

U 17,50 sati Bos.Krupa ul.Unska saobraćajna nezgoda - uslijed neprilagođene brzine uslovima i stanju puta došlo do slijetanja teretnog motornog vozila sa kolovoza.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 13,40 sati Bos.Otoka Ćevanuše patrola policije pronašla neeksplodirano ubojno sredstvo pored magistralnog puta,sredstvo obilježeno i upoznata Kantonalna uprava civilne zaštite čiji je tim za uklanjanje NUS-a isti uklonio u 17,40 sati.

-Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

-Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 35   pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 8 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

-JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas nema planskih prekida u isporuci vode.

-Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas zbog kvara na dalekovodu Arapuša i Petrovići prekid u isporuci električne energije za trafopodručja koja se napajaju električnom energijom sa ovih dalekovoda.Otklanjanje kvara u toku..

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po mokrim i klizavim kolovozima.

Upozorenje na manje odrone kamena na kolovoz mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 9 C , vlažnost zraka 97 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 24 cm,u Bosanskoj Otoci 74 cm,a rijeke Krušnice 27 cm (NV).

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 237 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 657 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa