Vodostaji u Bos.Krupi u rapidnom rastu,ozbiljni problemi i u Bos.Novom i Prijedoru

Bosanski Novi Bosanski Novi

U Bihaću je noćas i jutros došlo do plavljenja objekata oborinskim vodama u Mjesnoj zajednici Veliki Lug, u ulicama Frane Jukića i Sile nebeske. Prema informacijama Kantonalnog operativnog centra civilne zaštite Bihać, poplavljeno je ukupno šest kuća i jedna garaža. Vodostaj Klokota i dalje je u konstantnom porastu ali nema informacija da je došlo do izlijevanja. 

U Cazinu je došlo do izlijevanja Mutnice. Dvorište i parking prostor ispred "Gimnazije" na Maloj Lisi uslijed obilnih padavina poplavljeno je još od sinoć te danas neće biti redovne nastave.- piše portal Cazin.net. Cazinski vatrogasci imali su više intervencija zbog poplava na području grada - Slatini, Mutniku, Ćoralićima.

Na području opštine Bosanski Novi bujice su usljed jake kiše zaplavile desetak domaćinstava u više neselja, a vodostaji rijeka Une i Sane bili su ispod kota redovne zaštite od poplava. Bujice stvaraju probleme u Petkovcu, Tunjici, Londži, Buljuku, Urijama, Poljavnicama, Vidoriji, Rogi i Svodni.

Usljed intenzivnih padavina u Prijedoru, koje nisu stale ni tokom noći, došlo je do povećanog vodostaja rijeka Miloševice i Puharske te plavljenja blizu 200 stambenih objekata, kao i presijecanja putne komunikacije u zoni ovih vodotoka.

Izvor: FENA/ Klix.ba/Cazin.net

Bosanski Novi

Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 13 Maj 2019 09:48
Ocijeni
(1 Glasaj)
Čitano 47 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 610 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2014 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda