Izvještaj OC CZ općine Bosanska Krupa za period od 26.04. do 29.04.2019

- Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

26.4. u 20,50 sati Bos.Krupa ul.Prvomajska sportska kladionica Formula KD - oštećenje tuđe stvari od strane 1 lica.Uviđaj izvršen.Nakon kompletiranja predmeta izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom KD-u.

U 21,50 sati Pištaline na putu R 402 SN-slijetanje put.motornog vozila s kolovoza uslijed neprilagođene brzine uslovima puta..Materijalna šteta.Vozač zbog alkoholiziranog stanja lišen slobode i zadržan do otrježnjenja.Prekršajni nalog na 1 lice.

27.4. u 18,15 sati Ostružnica narušavanje JRiM-a od strane 1 lica paljenjem pirotehničkih sredstava.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 13,00 sati Bos.Krupa ul.5 Korpusa SN - upravljajući teretnim vozilom usljed nepropisno raspoređenog tereta prouzrokovao nezgodu da je teretom zakačio kabal DOO „MISSNET“.Uviđaj izvršen.Materijalna šteta.Prekršajni nalog na 1 lice.

-Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

-Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 125 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 10 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

-JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas nema planskih prekida u isporuci vode.

-Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća.Danas zbog grmljavinskog nevremena prekid u isporuci električne energije dalekovod Ivanjska i RMK.Otklanjanje kvara u toku.

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne,uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po mokrim i klizavim kolovozima.

Upozorenje na manje odrone kamena na kolovoz mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 8 C , vlažnost zraka 88,3 % , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 55 cm (NV).

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 252 puta

RBK

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 360 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa