Stanje na cestama 23. 01. 2019

Zbog ugaženog snijega i leda na kolovozu, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na dionici magistralnog puta M-17 Konjic-Jablanica. Apelujemo na vozače ovih vozila da ne kreću ka ovom putnom pravcu jer više nema slobodnog parking prostora. Putnička vozila saobraćaju usporeno i otežano, tako da vozačima bez velike potrebe trenutno ne preporučujemo kretanje ovim putnim pravcem.

Ugaženog snijega na kolovozu ima i na ostalim dionicama, posebno u višim predjelima. Izdvajamo putne pravce: Tarčin Konjic, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Donji Vakuf-Travnik. Novi Travnik-Bugojno, Bihać-Ključ, Livno-Kupres-Bugojno, Livno-Bosansko Grahovo i Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.

Zbog niskih temperatura upozoravamo i na moguću poledicu, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na ostalim graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

 

Izvor:BIHAMK

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 69 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 567 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Novembar 2016 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda