U požaru jedno lice povrijedjeno, gorio stambeni objekt

U požaru koji je juče zahvatio stambeni objekt u naselju Hodžinac u Bosanskoj Krupi jedno lice je povrijedjeno,ali su povrede I I II stepena tako da je unesrećeni nakon ukazane liječničke pomoći smješten kod rodbine.Do požara je došlo, najvjerovatnije nepažnjom prilikom loženja i skladištenja ogrijeva uz peć.

Požar, koji je buknuo nešto prije 19 sati gasili su vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Bosanska Krupa. Prema njihovom izvještaju prilikom izlaska na lice mjesta zatekli su požar u unutrašnjosti prizemlja u stambenom objektu, ali i polusvjesnog D.S. na kojem je dio garderobe već bio u plamenu. Zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca povrijedjeni je evakuiran,a onda mu od strane medicinske ekipe Doma zdravlja ukazana liječnička pomoć.

Daljom akcijom gašenja požar je potpuno ugašen i spriječeno dalje širenje. Od posljedica požara potpuno su uništeno pokućstvo i tehnika u prostoriji, a usljed djelovanja temperature na zidovima objekta konstatovana su oštećenja otpadanja žbuke sa zidova i plafona.Po završetku akcije gašenja na objektu su od strane pripadnika MUP-a Unsko-sanskog kantona poduzete istražne radnje kako bi se utvrdio uzrok požara.

Profesionalna vatrogasna jedinica Bosanska Krupa apeluje na stanovništvo da u ovom periodu nižih temperatura i povećanog inteziteta grijanja obrate pažnju na mjere opreza u objektima tokom loženja i odlaganje materijala za loženje.

Izvor: Profesionalna vatrogasna jedinica Bos.Krupa/ RadioBK

Pozar 1

Pozar 3

Pozar 4

Pozar 5

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 74 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1376 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda