IZVJEŠTAJ OC CZ OPĆINE BOSANSKA KRUPA ZA 13.03.2018.

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 22,15 sati Baštra narušavanje JRiM-a naročito drskim ponašanjem od strane 1 lica i fizičkim napadom od strane jednog lica prema drugom lica.Lica lišena slobode i zadržana.

Prekršajni nalog na 2 lica

- Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

- Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 26  pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 2 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas od 07,00 do 15,00 sati prekid u isporuci vode u naselju Jezerski centar.Sanacija kvara na mreži..

- Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas nema planskih zastoja u isporuci električne energije.

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po mokrim i klizavim kolovozima. Upozorenje na manje odrone kamena na kolovoz mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 7 C , vlažnost zraka 85% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 296 cm (NV).

-Rijeka Una se izlila iz svog korita i poplavila nekoliko stambenih i pomoćnih objekata u MZ Centar,MZ Krupa II,MZ Otoka te lokalni put Halkići-Drenova glavica,rijeka Krušnica se izlila iz svog korita i polavila poljoprivredno zemljište te nekoliko pomoćnih objekata u MZ Zalug i MZ Centar, te su se izlili iz svojih korita potoci Baštra,Bukovska,Svetinja.

 

Operativni centar civilne zaštite

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 191 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 573 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda