Snijeg i dalje pada...

Sve ekipe putne operative i dalje su na terenu i vrše čišćenje svih važnijih putnih pravaca i magistralnih, regionalnih i lokalnih cesta.

Prema informacijama Envera Mustafića, pomoćnika direktora za tehnički sektor Direkcije regionalnih cesta USK sve ceste na području USK su prohodne. Angažovana je dodatna mehanizacija na mjestima gdje je došlo do suženja kolovoza usljed nagomilanog snijega, te se vozači upozoravaju  na dodatni oprez. Sve ekipe su u pogonu 24 sata tako da se konstantno vrši čišćenje i posipanje kolovoza.

BK 23.02.2018. 4

 

Kako smo saznali od Nijaza Kovačevića iz preduzeća „KOV-GRAD“ Bužim koji održava većinu cesta na području općine Bosanska Krupa svi važniji putni pravci su prohodni. Saobraćaj se u oba pravca odvija na relacijama:

-      Bosanska Krupa – Jasenica – Lušci Palanka – Sanski Most

-      Bosanska Krupa – Bosanska Otoka – Čava – Brigovi – Bužim i

-      Bosanska Krupa – Ljusina – Križ – Jezerski – Mahmića most

Ekipe „KOV-GRAD“-a su pročistile i ceste na pravcu:   

-      Bosanska Krupa – Ostružnica – Johovica – Badić – Šabići i

-      Vranjska – Radić

-      a u toku je čišćenje puta za Dubovik i Mali Badić.

BK 23.02.2018. 1

Vozači se pozivaju na maksimalni oprez i pažnju u kanjonu rijeke Une na magistralnom putu M-14 Bosanska Krupa-Srbljani zbog učestalih lavina koje povremeno sužavaju kolovoz na samo jednu traku  pa se saobraćaj odvija usporeno.

Pozivaju se svi vozači da bez velike potrebe ne kreću na put a ako kreću na put da obavezno imaju punu zimsku opremu, da drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja.

Pozivaju se svi vozači da na najmanju moguću mjeru svedu korištenje automobila u centrima Bosanske Krupe i Bosanske Otoke.

U slučaju hitne potrebe korištenja ekipa putne operative kontaktirati Policijsku stanicu Bosanska Krupa.

BK 23.02.2018. 7

Kao i prethodnih godina i ove zime je općina Bosanska Krupa angažovala određen broj lica, koji se inače nalaze na evidenciji Biroa rada Bosanska Krupa, na čišćenju prolaza za pješake (trotoara) u gradskom u centru Bosanske Krupe i Bosanske Otoke.

images 1

 

Prema informaciji RTVUSK  danas se održava sastanak premijera USK Huseina Rošića sa predstavnicima Civilne zaštite.Razmatra se trenutna situacija vezana za vremenske neprilike i angažovanje Oružanih snaga BiH u slučaju poplava a zbog visokih snježnih nanosa.                                                                 

 

RadioBK

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 261 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 269 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Januar 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda