Aki Rahimovski nedavno je imao velikih zdravstvenih problema kada je i doživio lakši moždani udar.

Pjevač popularne grupe “Parni valjak”, progovorio je o svom zdravlju.

Sada je sve u redu, pa vidi se po meni (smijeh), promijenio sam životne navike, iskreno teško, ali zaista će biti sve ok– ispričao je Aki Rahimovski na početku intervjua za “Blic“.

Inače, Akija su pratile priče da je bio u lošim odnosima sa sinom Kristijanom Rahimovskim, koji je takođe pjevač, ali on otkriva šta se nalazi iza takvih navoda.

Nikada nisam bio u lošim odnosima sa sinom, nema tu priče, to su smislili zbog priče. Moj sin je sada završio album, kreće u promociju i savjetovao sam mu da vjeruje u ono što radi. Želim mu svu sreću – kaže Aki Rahimovski.

Ovaj pjevač je zajedno sa “Parnim valjkom“ bio na turneju u Kanadi i kaže da se tamo smrzao, te sada ne izlazi iz sobe na Kopaoniku gdje provodi vikend.

Na Kopaonik smo sletjeli iz Kanade, tamo je minus četrdeset. Koncert je bio rasprodat i ovo je samo početak turneje, biće novih pjesama i presjek starih. Zatvoren sam u sobi i samo ručak i spavanje, jer nas je Kanada izmorila i trebalo nam je da se vratimo u normalu zbog džet-lega – kaže on.

On je godinama u braku sa suprugom Ingrid, ali rijetko kada govori o privatnosti.

Privatno je privatno. Jednostavno, nikad nisam dao na to i gotovo – ističe pjevač.

Laka i Mirela objavili su videospot za novu pjesmu "Ostarih" koja govori o tome da ako ne uradimo stvari koje želimo odmah, možda neće biti vremena da ih uradimo ikad više.

Spot za pjesmu "Ostarih", kojom je Laka još jednom pomjerio vlastite granice, sniman je u Zemaljskom muzeju u Sarajevu pod rediteljskom palicom Edvina Kalića s kojim Laka i Mirela godinama uspješno sarađuju.

Autor pjesme i muzike je Laka, dok mu je pri aranžmanu pomogao Matko Gaće (bubnjar u Lakinom bendu) koji potpisuje i mix pjesme.

- Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da je u proteklom periodu zabilježeno slijedeće:

Dana,14.03. u 12.30 sati desilo se narušavanje javnog reda i mira u Bosanskoj Otoci od strane 1 lica fizičkim napadom na 2 lice, patrola izišla na lice mjesta i uručila prekršajni nalog 1 licu.

Dana,14.03. u 15.20 sati desilo se narušavanje javnog reda i mira po općinskoj Odluci o javnom redu i miru u Ivanjskoj od strane 2 lica ne ovlašteno ulaženje, zalaženje ili zadržavanje u prostorima i ograđenim dvorištima u svojini građana od strane 2 lica, prekršajni nalog protiv 2 lica.

 

-Vatrogasna jedinica izvještava da nije  imala dojavao požarima, redovne aktivnosti u PVJ.

 

-Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 38 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 3 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

 

-JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas nema prekida u isporuci vode.

 

-Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas nema planskih prekida u isporuci električne energije.

 

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

 

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim kolovozima.

            Upozorenje na manje odrone kamena na kolovoz mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 1 C , vlažnost zraka 63 % , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 65 (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 709 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda