Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/radiobkb/public_html/images/IPSIA 20
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/radiobkb/public_html/images/Dan 511 slavne
Obavijest
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/IPSIA 20
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/Dan 511 slavne

Članak je filtriran: ponedjeljak, 03 Septembar 2018

U Bosanskoj Krupi,u nedjelju drugog septembra u Bosanskoj Krupi obilježena dvedeseta godišnjica projekta „Terre e Liberta“koju je u nekoliko gradova u Bosni i Hercegovini organizirala italijanska organizacija IPSIA iz Milana.

IPSIA1

IPSIA2

IPSIA3

{gallery}IPSIA 20:::0:0{/gallery}

Obilježavanje 26-tog  rođendana bosanskokrupske 511-te slavne, u godini kada se slavi dvadesettri  godine vraćene slobode građanima Bosanske Krupe, započele su zvanične delegacije ispred izvršne i zakonodavne vlasti općine Bosanska Krupa,organizacija proisteklih iz odbrambeno-oslobodilačkog rata i građana općine Bosanska Krupa, koje su,u povodu Prvog septembra –Dana 511.slavne obišli značajna mjesta koja svjedoče o njenom teškom i slavnom putu na krilima Petog korpusa Armije BiH.

511A

 511B

511C

{gallery}Dan 511 slavne:::0:0{/gallery}

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

Dana,01.09. desila se SN u 21.05 sati Ul.Pazadžik, učestvovala 2 putnička vozila, uručen prekršajni nalog na 1 vozača.

Dana,01.09. desilo se KD teška krađa (provala u kuću) Ivanjski put, od strane NN lica , istraga u toku.

Dana,02.09. došlo je do narušavanja JRiM u Ul. Mirsada Crnkića od strane 1 lica drskim ponašanjem, istom licu uručen prekršajni nalog.

-Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

-Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 149 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 18 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

-JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.

Danas od 08,00 do 09,30 sati planski prekidi u isporuci vode u Ul.511 Slavne i u 08,00 do 12,00 sati u Ul.Unska.Sanacija kvara na mreži.

-Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća.

Danas od 09,00 do 16,00 sati povremeni prekidi u isporuci električne energije Jezerski grad, radovi na mreži.-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po mokrim kolovozima.

Upozorenje na manje odrone kamena na kolovoz mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 16 C , vlažnost zraka 96% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 28 cm (NV).

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 546 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa