U organizaciji Kluba ekstremnih sportova „Urban-X“, a u okviru manifestacije „Septembarski dani slobode“, organizovan je 11. biciklistički maraton „Stazama 511. slavne“. Ovaj tradicionalni sportski događaj okupio je više od pedeset biciklista raznih uzrasta a vozilo se na relaciji dugoj 65 km koja je obuhvatila sva mjesta u kojima su obilježja stradanja boraca i starješina 511. slavne bbr.

 

Kao i prethodnih godina, osim domaćina kluba „Urban-X“ i velikog broja biciklista iz Bosanske Krupe, maratonu su se pridružili i prijatelji biciklisti iz Cazina, Bužima i Velike Kladuše. Krenulo se sa bosanskokrupskog Trga Alije Izetbegovića gdje se u organizovanoj koloni našlo preko pedeset biciklista.

 

Prvo zaustavljanje bilo je u Bosanskoj Otoci kod spomen-obilježja gdje su biciklisti, baš kao i pred Centralnim spomen-obilježjem u Bosanskoj Krupi, proučili Fatihu. Na polovini staze u Mahmić Selu, sve bicikliste već po tradiciji kafom i sokovima je počastio Rašid Velić a potom su krenuli mahmićkim stranama, najtežim dijelom staze.

 

Biciklisti su obišli šehidska mezarja u Jezerskom i Pištalinama, a potom se preko Perne niz deset km dugu makadamsku cestu uputili u Bosansku Krupu. U restoranu ALGA za sve bicikliste bio je pripremljen ručak i osvježenje. Biciklistički maraton „Stazama 511. slavne“ i ove je godine prošao u dobrom raspoloženju i što je najvažnije bez značajnijih padova i povreda učesnika.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 352 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Septembar 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda