Islamska zajednica Bošnjaka 'Saraj –Bosna' iz Osnabruck-a (Njemačka) juče je posjetila JU “Druga osnovna škola” Bosanska Krupa i uručila značajnu donaciju za učenike ove škole. Donacija, koju su prikupljali kroz humanitarne aktivnosti tokom mjeseca Ramazana, džematlije Islamske zajednice Bošnjaka „Saraj Bosna“ u akciji ''Školski obrok za svako dijete'', od velikog je značaja za učenike JU „Druga osnovna škola“, ali i za Bosansku Krupu.

drugaosnovna

 

drugaosnovna1

drugaosnovna2

Potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović boravio je juče u Bosanskoj Krupi , a u okviru trodnevne posjete Unsko-sanskom kantonu.

Dzaferovic1

 

Dzaferovic2

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 05,50 sati Jezerski, KD-teška krađa od strane NN lica.Uviđaj izvršen.Istraga u toku.U 18,40 sati Bos.Otoka ul.Čaršija SN-sudar dva put.motorna vozila..Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.Bos.Krupa ul.Patriotske lige SN-oštećenje put.motornog vozila od strane NN lica.Po pronalsku počinitelja biće preduzete zakonom propisane mjere i radnje.

-Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

-Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 39   pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 1 lice. Na porodilištu nije bilo prinova.

-JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas od 07,30 do 15,00 sati prekid u isporuci vode u ul.1 BKB,101 Muslimanske,Bratstva,Svetinja i Gulanova okuka.Sanacija kvara na mreži.

-Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas nema planskih prekida u isporuci električne energije.

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po mjestimično vlažnim kolovozima.

Upozorenje na manje odrone kamena na kolovoz mag.puta M-102 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 17 C , vlažnost zraka 82% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 44 cm (NV).

 

Operativni centar civilne zaštite

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 374 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda