Ceste FBiH u Bosansku Krupu ulažu preko 600 hiljada KM: Kružni tok kod benzinske pumpe RVI, treća traka prema Krčani, trotoar u Halkićima i od Ćevanuša do Ljusine

Inače dobru saradnju Općine Bosanska Krupa i Cesta FBiH u 2018. godini krunisat će novi, vrlo značajni projekti koji se odnose na izgradnju, rekonstrukciju (rehabilitaciju) i modernizaciju magistralnih cesta. Naime, u Planu ovog preduzeća između ostalih nalaze se projekti koji se odnose na Bosansku Krupu i Bosansku Otoku. 

Ukoliko se otvare planovi Cesta Federacije Bosne i Hercegovine, a sve ukazuje na to da hoće, Bosanska Krupa će ove godine zahvaljujući modernizaciji putne komunikacije postati još ljepše i ugodnije mjesto. Projektovat će se novi kružni tok kod benzinske pumpe u užem centru grada, graditi još jedna traka prema naselju Krčana, Bosanska Otoka će sa Ljusinom u kompletu biti povezana pješačkom stazom, a izradit će se i idejno rješenje za obilaznicu Bosanske Otoke. Sve će to koštati 607.500 KM. 

Sudeći prema Planu, nakon izgradnje kružnog toka kod Autobusne stanice prošle godine neće se dugo čekati ni na treću traku koja od njega vodi u naselje Krčana i Prvomajsku ulicu. Za ovaj projekt vrijedan 185.500 KM je već pripremljena projektna dokumentacija, predstoji izvođenje radova kako bi se proširila raskrsnica i spriječilo stvaranje saobraćajnih čepova prema gusto naseljenom području Bosanske Krupe. 

Među cestama koje su u nadležnosti ovog federalnog preduzeća a koje će kroz projektovanje biti predmet interesovanja su i ulice 511. slavne bbr. i 5. korpusa. Misli se na rekonstrukciju raskrsnice kod benzinske pumpe RVI, tj. izgradnju još jednog kružnog toka. Na toj se vrlo frekventnoj raskrsnici iz pravca Bihaća skreće prema Sanskom Mostu ili ulazi u središte Bosanske Krupe. Osim ovoga, pokraj magistralne ceste u Halkićima radit će se i projekt pješačke staze, otprilike od restorana Makaba do firme Krupa-kabine. 

Novim projektima Cesta FBiH bit će obradovani i stanovnici Bosanske Otoke. Značajna sredstva uložit će se upravo u ovu mjesnu zajednicu. Čak 327.000 KM planirano je za potpuno povezivanje Bosanske Otoke i Ljusine pješačkom stazom. Do sada je urađeno otprilike pola staze, do Ćevanuša, a u ovoj godini slijedi ostatak. 

Ceste Federacije ovaj put su mislili i na obilaznicu Bosanske Otoke. Doduše, predviđena su sredstva samo za idejno rješenje, odnosno alternativu jedinom mostu, inače uskog grla, predviđenom za prelazak motornih vozila. Dok se ne izradi idejno rješenje ne može se sa sigurnošću govoriti o tome šta će se raditi, ali pretpostavke su da bi to bilo proširenje postojećeg ili gradnja novog mosta.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

 

Pod pokroviteljstvom Predsjednice R Hrvatske i Hrvatskog Olimpijskog Odbora uz učešće 2 ooo takmičara iz više od 200 klubova iz 35 zemalja i sa 5 kontinenata.

Na ovom prestižnom takmičenu učešće će uzeti i članovi KBV ''Borac'' Bosanska Krupa i to Adna Jusić u kategoriji full contact-juniorke ( ring) , Arif Sivić light contact - seniori, Amar Pašalić full contact - seniori (ring) predvođeni trenerom Senadom Kabiljagićem.

Takmičenje se održava tokom vikenda u Karlovcu Republika Hrvatska.

 

Emir Sedić

27331774 2200650076615463 6620457034171552760 n

 

27655066 2200650113282126 5969365878909696055 n

- Policijska stanica  Bos.Krupa  obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

.U 09,20 sati Bos.Otoka ul.Otočkih heroja saobraćajna nezgoda - sudar dva put.motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice.

U 16,50 sati Bos.krupa ul.Prvomajska narušavanje javnog reda i mira nepostupanjem po zahtjevu OSL od strane 1 lica.Lice lišeno slobode i zadržano.Prekršajni nalog na 1 lice.  

- Vatrogasna jedinica  izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.  

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  33   pacijenata, za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo  upućeno 2  lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava  da  je  isporuka vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća. Sinoć  od 21,00 sati danas do 15,00 sati prekid u isporuci vode u Lamelama.Sanacija kvara na vodovodnoj mreži..

- Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu  zadovoljavajuća. Danas nema planskih zastoja u isporuci električne energije.  

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po mokrim i klizavim  kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 1 C , vlažnost zraka 95% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 101 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 431 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda