Sve ekipe putne operative tokom noći i jutra su na terenu. Vršilo se čišćenje svih važnijih putnih pravaca i magistralnih, regionalnih i lokalnih cesta. U toku noći palo je 10-15 cm novog snijega. Na kolovozu ima 1-2 cm snijega u nižim a 4-5 cm snijega u višim predjelima. Trenutna visina snijega varira od 30-40 cm u nižim do 60-80 cm u predjelima sa većom nadmorskom visinom.

FAH-Hc279664snijegunjemackoj

 

Kako smo saznali od Nijaza Kovačevića iz preduzeća „KOV-GRAD“ Bužim koji održava većinu cesta na području općine Bosanska Krupa svi važniji putni pravci su prohodni. Saobraćaj se u oba pravca odvija na relacijama:

-      Bosanska Krupa – Jasenica – Lušci Palanka – Sanski Most

-      Bosanska Krupa – Bosanska Otoka – Čava – Brigovi – Bužim i

-      Bosanska Krupa – Ljusina – Križ – Jezerski – Mahmića most

Ekipe „KOV-GRAD“-a su pročistile i ceste na pravcu:   

-      Bosanska Krupa – Ostružnica – Johovica – Badić – Šabići i

-      Vranjska – Radić dok je jedna ekipa upućena na pravcu za Dubovik.

Dvije ekipe su u kanjonu rijeke Une na magistralnom putu M-14 Bosanska Krupa-Srbljani. Vozači se na ovom pravcu pozivaju na maksimalni oprez i pažnju zbog učestalih lavina koje povremeno sužavaju kolovoz na samo jednu traku  pa se saobraćaj odvija usporeno.

unimogArhiva

 

Pozivaju se svi vozači da bez velike potrebe ne kreću na put a ako kreću na put da obavezno imaju punu zimsku opremu, da drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja.

Pozivaju se svi vozači da na najmanju moguću mjeru svedu korištenje automobila u centrima Bosanske Krupe i Bosanske Otoke.

U slučaju hitne potrebe korištenja ekipa putne operative kontaktirati Policijsku stanicu Bosanska Krupa.

 

Emir Sedić

- Policijska stanica  Bos.Krupa  obavještava da u proteklom periodu nije bilo narušavanja javnog reda i mira, saobraćajnih nezgoda, kao ni  krivičnih djela.

- Vatrogasna jedinica  izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  42   pacijenata, za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo  upućeno 3  lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava  da  je  isporuka vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća.Danas od 08.00 do 14,00 sati povremeni   prekidi u isporuci vode u naselju Johovica-Prohodac.Radovi na mreži.  

- Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu  zadovoljavajuća. Danas nema planskih zastoja u isporuci električne energije.  

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se  snijegom prekrivenim kolovozima visine do 5 cm.Ekipe putne operative čiste kolovoze i pospaju abrezivnim materijalima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 0 C , vlažnost zraka 96% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 79 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 425 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda