Azmir Mušeljić rođen je u Bosanskoj Krupi 1971. godine. U rodnom gradu završio je osnovnu i srednju školu. Tih i skroman momak sa ulica Bosanske Krupe pomalo je igrao košarku. Međutim u najtežim vremenima za Bosansku Krupu i Bosnu i Hercegovinu od aprila 1992.godine  do oktobra 1995.godine bio je na prvoj liniji, u prvim redovima, više puta ranjavan.

Od običnog borca do komandira čete i zamjenika komandanta bataljona te člana najelitnije jedinice 511. Slavne brdske brigade „Faraoni“ više puta je pohvaljivan i odlikovan za svoje zasluge i nesebičan doprinos u odbrani i oslobadjanju  Bosanske Krupe i dijelova Bosne i Hercegovine  od strane komandanta 511.Sbbr , 5.Korpusa i Generalštaba Armije BiH. Jedno vrijeme poslije rata ostao je u Oružanim snagama BiH, a potom se u želji za egzistencijom i boljim životom otisnuo van granica BiH.

Azmir Mušeljić, među Krupljanima poznatiji kao Azi, već dvije godine se bori sa teškom i opakom bolešću – karcinomom. Sada je u teškom stanju i hitno treba pomoć dobrih ljudi za odlazak na liječenje u inostranstvo.

Nakon mnogobrojnih liječenja, terapija, zračenja i operacija u Austriji i Hrvatskoj, pojavila se nada i šansa za liječenje u Turskoj po najnovijim metodama.

Odlazak u Tursku i liječenje iziskuju značajna finansijska sredstva.

Pozivamo sve ljude dobre volje da u okviru svojih mogućnosti pomognu Aziju da ode u Tursku na liječenje.

Uplate možete izvršiti na ime Azmir Mušeljić, Bihaćka 40, Bosanska Krupa.

 

 

Uplate iz Bosne i Hercegovine možete izvršiti na račun otvoren kod Raiffeisen BANK :

 

 

20180212 140359

 

 

Uplate iz inostranstva možete izvršiti također na račun otvoren kod Raiffeisen BANK:

20180212 140355

 

 

Ugovori za Arapušu, Veliki Dubovik, Točak, Smajloviće, Baltiće, Kajteze, Prvomajsku ulicu

Danas su između načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića i predstavnika firme Behić Sanny Boy potpisani ugovori za rekonstrukciju i asfaltiranje nekoliko putnih pravaca u Bosanskoj Krupi, tačnije u naseljima Arapuša, Veliki Dubovik, Ljusina, Pištaline, Bosanska Otoka. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i predsjedavajući Općinskog vijeća Bosanska Krupa Tahir Nuhić, te vijećnici Muhidin Šertović, Zaharije Mesić i Jasenko Šertović.

 

Putevi Arapuša, Veliki Dubovik, Točak, Smajlovići – Baltići, Kajtezi, ulica Prvomajska, samo su neki koji će ovo godine biti rekonstruisani i asfaltirani. Potvrdu za to dao je danas načelnik Halitović potpisavši ugovore sa firmom iz Bihaća vrijedne 57 hiljada KM.

27990303 1277280335706915 1889315178 o

 

Ovo je samo nastavak izgradnje putne infrastrukture u Bosanskoj Krupi. Izdvajanjima iz općinskog budžeta za ovu namjenu bit će zadovoljni brojni stanovnici Bosanske Krupe jer će na više od deset lokacija putevi biti modernizovani. Spomenimo dio lokalnog puta Plandište – Menići, dio lokalnog puta Ponorac, zatim Begovo brdo, Jokinu kosu, Sokak, Gornje Mašiće, putne pravce Johovica – Mali Badić, Veliki Badić – Mustelji, Ada – Selimagići, Arapuška cesta – Pučenik – Zalin – Veliki Dubovik, Gornja Ljusina – Jezerski, Smailovići – Baltići, potom ulice Lipik, Šehidska, 10. juli, Sarajevska, te odvojke 505 viteške bbr. i ulice Branilaca grada. Svi ovi putevi bit će završeni u ovoj godini, a finansirat će se iz sredstava za korištenje državnih šuma i cesta prema odlukama koje je usvojilo Općinsko vijeće.

 

Općina Bosanska Krupa je za izgradnju putne infrastrukture u 2017. godini izdvojila oko 700 hiljada KM. Novim asfaltom obradovani su stanovnici ulica Prvomajska, Branilaca grada i Bihaćka, ali i oni mnogobrojni koji koriste puteve Hadžići i Tećija – Dolovi – Kudenići. Još značajnija pojedinačna izdvajanja bila su za put Šabići (104.224,38 KM), te Priki potok – Konjodor (200.076,22 KM).

 

Radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju puteva za koji su danas potpisani ugovori počinju čim se steknu vremenski uslovi, a rok za izvođenje je 20 kalendarskih dana.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

27990506 1277280425706906 1730426168 o

- Policijska stanica  Bos.Krupa  obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

09.02.u 07,20 sati Pištaline na putu R-402  saobraćajna nezgoda - sudar dva put.motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice.

U 20,20 sati Bos.Krupa ul.Generala Mirsada Sedića narušavanje javnog reda mira naročito drskim ponašanjem,nepostupanjem po zahtjevu OSL i izazivanjem osjećaja ugroženosti lica da će napasti na njegov život i tijelo od strane 1 lica.Lice lišeno slobode i zadržano.Prekršajna prijava na 1 lice.

10.02. u 01,55 sati Bos.Krupa ul.Stari grad narušavanje javnog reda mira fizičkim napadom od strane jednog lica na drugo lice.Lice lišeno slobode.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 16,40 sati Vranjska krivično djelo - nasilje u porodici od strane 1 lica.Lice lišeno slobode i zadržano.Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

11.02. u 10,25 sati Podvran na putu M-14  saobraćajna nezoga - sudar dva put.motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice.

- Vatrogasna jedinica  izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.  

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  188   pacijenata, za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo  upućeno 11  lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava  da  je  isporuka vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća.Danas  od 08,00 do 15,00 sati povremeni prekidi u isporuci vode u ul.Prvomajska i Branilaca grada.Sanacija kvara na vodovodnoj mreži..

- Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu  zadovoljavajuća. Danas nema planskih zastoja u isporuci električne energije.  

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po mjestimično zaleđenim i klizavim  kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka -9 C , vlažnost zraka 86% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 99 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 445 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda