U novu 2018. godinu karatisti „Feniksa“ uplovili su uspješno osvojivši dvije medalje na Karate kupu Austrije. Naime, Senaid Veladžić i Iman Begić nastupili su na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju i opravdali svoju reputaciju najboljih. 

KK FENIKS

 

Svjedoci smo svakodnevnih odlazaka mladih i iz našeg grada.Trend se nastavio odlaskom cijelih porodica. Manji broj učenika, puste ulice, slika ne samo u našem gradu već i u cijeloj  zemlji... U svemu tome posebni su oni koji ostaju, a mogu otići. Još više su posebni oni koji se iz razvijenijih zemalja vraćaju u rodni grad ,bez obzira na struku,posao ili mogućnosti koje su zaslužili.

Mensura Akmadžić , diplomirana arhitektica je sa petnaest godina otišla iz Bosanske Krupe želeći napredniji način stjecanja znanja,prvo do Sarajeva pa onda do Istambula i prestižnog Mimar Sinan fakulteta lijepe umjetnosti i arhitekture. Mensura se poslije petnaest godina školovanja,kao diplomirana arhitektica,uz brojna iskusta u stručnom radu, vratila  u grad, jer je to htjela. Trenutna okupacija su joj autorske umjetničke slike i ukrasne lampe u očevoj radionici koji je preuredila u atelje.

Da li je to njena preporuka mladima,da li je to domoljublje i šta je domoljublje poslije skoro četvrt vijeka u kojima je osiromašila većina građana!?

O tome,arhitekturi,mogućnostima mladih,prednostima, ali i njenim ličnim pragovima u organizaciji svog života, u razgovoru koji smo vodili sa Mensurom Akmadžić  slušajte u u programu radija Bosanska Krupa u petak 02.februara od 15,15 sati i u repriznom terminu u ponedjeljak od 10 sati.

Ostati,otići,vratiti se – iz ugla jedne mlade žene...

RadioBK

Kako je bilo i najavljeno od 1.februara  stupanjem na snagu seta Zakona o akcizama  od jutros su  na svim benziskim pumpama u Bosanskoj Krupi cijene goriva prilagodjene novim porezima.  

akcize11

- Policijska stanica  Bos.Krupa  obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 02,30 sati Podvran na putu M-14 SN-slijetanje put.motornog vozila s kolovoza i udar u zaštitnu ogradu.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

- Vatrogasna jedinica  izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.     

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  29   pacijenata, za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo  upućeno 1  lice. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava  da  je  isporuka vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća. Danas od 08,00 do 10,00 sati prekid u isporuci vode u Bos.Otoci ul.Unska-Manda.Radovi na mreži.

- Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu  zadovoljavajuća. Danas nema planskih zastoja u isporuci električne energije.  

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mjestimično vlažnim i klizavim   kolovozima uz prisustvo magle. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 2 C , vlažnost zraka 82% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 81 cm (NV).

 

Operativni centar civilne zaštite

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 480 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda