- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 20,20 sati Bos.Krupa u policijsku stanicu obratila se dva lica da im se putem poruka i vibera upućuju prijetnje od strane dva lica, narušavanje javnog reda i mira izazivanjem ugroženosti da će napasti na život i tijelo od strane jednog lica prema drugom licu. Prekršajni nalog na 1 lice.

U 14,30 sati ul.Branilaca grada narušavanje javnog reda i mira učestvovanjem u tuči od strane dva lica.Prekršajni nalog na 2 lica.

U 11,15 sati Johovica na lokalnom putu saobraćajna nezgoda - vozač sa motornim vozilom udario u pješaka te se udaljio sa lica mjesta.1 lice zadobilo lakše tjelesne povrede.Uviđaj izvršen.Vozač pronađen.Prekršajni nalog na 1 lice.

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervenicija niti dojava o požaru.

- Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 3 5  pacijenata za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 1 lice. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP “10. Juli” Bos. Krupa saopštava da je isporuka  vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas nema prekida u isporuci vode.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas od 09,00 do 16,00 sati prekid u isporuci električne energije trafopodručja Hadžići,Oraščani 1 i Oraščani 2.Radovi na dalekovodu.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po suhim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 10 C , vlažnost zraka 82,4% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 64 cm (NV).

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana porodice u Bos.Krupi je juče održano niz radionica na temu porodice,a učesnici radionica su bili djeca predškolskog i osnovnog uzrasta iz dječijeg vrtića te tri škole sa područja Općine Prve OŠ, Druge OŠ i OŠ“Jezerski“.

Dan porodice

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 582 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Juli 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda