„Udruženje za razvoj sporta“ Bosanska Krupa ovih dana izvodi radove na postavljanju umjetne trave,adaptaciju tribina i ograde te postavljanju kućica i drugih pratećih elemenata za novi reprezentativni izgled stadiona za male sportove na SRC „Ade“.

Po riječima jednog od nosioca ovih aktivnosti Avde Mahića investicija iznosi 45 000 eura,a svečani otvor planiran je do kraja aprila ili početkom maja.Ovo je prvi dio investiranja.U planu je da se do zime sve stavi pod krov uz sve prateće sadržaje,a u cilju što kvalitetnijih i ugodnijih uslovaza rad i razvoj sporta u Bosanskoj Krupi.

Emir S. 

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 04,30 sati Bos.Krupa krivično djelo-razbojništvo od strane dva lica na štetu jednog lica.Otuđen novac.Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

 

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu je imala intervenicija i dojava o požaru u 19,02 sati Ćorkovača požar šume.Zbog kontaminiranosti terena minama požar nije ugašen.U 20,30 sati Glodna požar niskog raslinja i stovarišta klade.Požar ugašen u 21,30 sati.

 

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  2 7  pacijenata za  Kantonalnu bolnicu  “Dr.Irfan Ljubijankić” je bilo upućeno  3 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

 

- JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća.Danas nema prekida u isporuci vode.

 

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema prekida u isporuci električne energije.

 

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

 

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po suhim  kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja, kao i obavezno posjedovanje zimske opreme.

 

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 7 C , vlažnost zraka 74,3 % , dok je vodostaj rijeke Une iznosio  60  cm (NV).

 

Operativni centar civilne zaštite općine Bosanska Krupa

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 399 gostiju i jedan član

Kalendar

« Maj 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda