PD „Grmeč“ Bosanska Krupa 22.aprila 2017. godine (subota) povodom Dana planete Zemlje organizuje tradicionalnu Proljetnu šetnju KRUŠNICA-ŠUJNOVAC. 

Okupljanje planinara je u 9:00 sati ispred hotela „Stari grad“ odakle se dolinom Krušnice kreće prema vrelu ove zelene ljepotice. Nakon posjete vrelu i predaha kreće se na nešto zahtjevniji dio šetnje od vrela Krušnice preko Vranjske i Lipika do izletišta Šujnovac. Staza spada u lakše i duga je oko 15 km (cc 4h pješačenja kroz zaista lijepe krajolike). U Šujnovcu je obezbijeđen ručak za sve učesnike šetnje koji su u obavezi da ponesu vlastiti pribor za jelo. Nakon ručka i druženja planinara uređenom šumskom stazom (2 km) učesnici će se zajedno u planinarskoj koloni uputiti prema Bosanskoj Krupi.

Stoga, članovi ovog Društva pozivaju sve građane Bosanske Krupe i njihove prijatelje da uzmu učešće na ovoj značajnoj manifestaciji.

NAPOMENA: Odazivom na izlete, svaki učesnik potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno učestvovanje na istim, da prihvata program, da izletima pristupa na ličnu i materijalnu odgovornost, te da će se, u skladu s planinarskom etikom, pridržavati plana izleta, odluka i uputa organizatora i vodiča.

V E D R O !!!

Bosanska Krupa je jedna od 60 općina u BiH u kojoj se u okviru Regionalnog stambenog programa provodi projekt zbrinjavanja izbjeglih i raseljenih osoba. Na osnovu javnih poziva koje su objavili Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, utvrđena je lista korisnika na kojoj se između ostalih nalazi 12 korisnika iz Bosanske Krupe.

 

Njima bi, ako je suditi prema planovima programa, do kraja ove godine trebale biti sanirane ili u potpunosti izgrađene individualne stambene jedinice. U tu je svrhu načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović sa ministrom raseljenih osoba i izbjeglica FBiH Edinom Ramićem i ministricom za ljudska prava i izbjeglice BiH Semihom Borovac potpisao sporazum o saradnji.

 

Načelnik Halitović očekuju da će ovaj program u BiH, pa i u Bosanskoj Krupi, osigurati trajna i održiva stambena rešenja za nekoliko kategorija ugroženih osoba.

 

„Mi smo se u ovaj projekt uključiti prije nekoliko godina. Cijeli proces je zbog ogromnog broja aplikacija, realnih potreba građana u našoj zemlji vrlo usporen, ali evo došao je red i na konkretne aktivnosti. Potpisali smo sporazum, preuzeli na sebe obaveze koje se uglavnom odnose na koordinaciju, izdavanje svih potrebnih dozvola i saglasnosti, obezbjeđenje priključaka na komunalije, pristupnog puta itd. Sve što se tiče Općine mi smo završili, radovi na izgradnji što se nas tiče mogu početi“, dodaje Halitović.

 

Državni projekt stambenog zbrinjavanja obuhvatit će oko 5.400 porodica ili oko 14.000 izbjeglih i raseljenih osoba u 60 općina u BIH. Vrijednost projekta je 101 milion eura a najveći dio finansira se iz multidonatorskog Fonda regionalnog stambenog programa kojim upravlja Razvojna banka Vijeća Evrope. Glavni donator programa je Evropska unija a značajno je i učešće vlada SAD-a, Italije, Njemačke, Norveške, Švicarske, Danske, Turske i drugih zemalja. Podrška BIH iznosi oko 15 miliona eura.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

3

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 396 gostiju i jedan član

Kalendar

« Maj 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda