Prigodnim sadržajima, u subotu, 11.februara  obilježiće se 23.godišnjica  slamanja neprijateljske „Februarske ofanzive '94“ i  herojske odbrane  Bosanske krajine.                                                               

Prije 23 godine, 6.februara 1994.godine otpočela je ofanziva srpskih snaga na Bihaćki okrug, na liniji  odbrane u zoni odgovornosti 501. i 503.brdske brigade te 504.lake brigade 5.Korpusa Armije R BiH.                                                     Osnovni ciljevi ofanzive sa širokog zahvata fronta od Lohovskih brda do Jezera bili su: protjerivanje snaga 5.Korpusa Armije R BiH sa Grabeškog i Grmuško-srbljanskog platoa, zauzimanje hidroelektrane „Kostela“ te  presijecanje komunikacije Bihać-Cazin.Jedinice 5.korpusa Armije R BiH pružile su herojski otpor i spriječile ostvarenje ciljeva neprijatelja.

U subotu, 11.februara, okupljanje učesnika i gostiju  na području Spahići – Nuglovi planirano je u 11,00 sati a nakon obraćanja učesnika odbrane te predstavnika struktura vlasti grada Bihaća i USK, planiran je obilazak poprišta bitke te druženje uz vojnički ručak.           

Organizacioni odbor manifestacije „Februarska ofanziva '94“  i Udruženje branilaca „Hasin vrh“ iz Spahića pozivaju porodice šehida, ratne vojne invalide, demobilisane borce kao i građane Unsko-sanskog kantona da se u subotu, 11.februara, zajedno prisjete februarskih dana 1994.godine i slamanja jedne od najvećih neprijateljskih ofanziva na tadašnji Bihaćki okrug.

Početak ovog mjeseca bio je rezervisan za jedan kulturni dogadjaj.Naime,Centar za kulturu,obrazovanje i informisanje općine Bosanska Krupa  organizovao je po prvi put izložbu i prezentaciju „Zavičajna zbirka“ koja postoji u okviru  Gradske biblioteke Bosanska Krupa. 

Zavičajna1

 Zavičajna2

Razglednica4

Zavičajna3

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu obavljali samo redovne aktivnosti i zadatke.Nije bilo narušavanja javnog reda i mira,saobraćajnih nezgoda niti krivičnih djela.

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervenicija niti dojava o požaru.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  4 0  pacijenata za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 6  lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća. Danas  prekid u isporuci vode od 09,00 do 12,00 sati u  naselju Voloder.Sanacija kvara na vodovodnoj mreži.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema planiranih prekida u isporuci električne energije.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mokrim  kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja, kao i obavezno posjedovanje zimske opreme.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 1 C , vlažnost zraka 59,8 % , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 1 4 7 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 397 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Decembar 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda