U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, u Mostaru će u ponedjeljak, petog decembra  održana svečana dodjela nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine u školskoj 2015/2016. godini.

Po tri učenika osnovnih, odnosno srednjih škola iz svakog kantona nominirala su kantonalna ministarstva obrazovanja, i to sva – osim Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Županije zapadno-hercegovačke.

Tako će na svečanosti u Mostaru diplome i jednokratne novčane nagrade primiti ukupno 54 osnovnoškolca i srednjoškolca, a priznanja će im uručiti federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović, zajedno s nadležnim kantonalnim ministrima.

Svečanosti će prisustvovati i direktori te nastavnici i profesori škola iz kojih dolaze nagrađeni učenici, kao i drugi gosti i uzvanici.

Ova vijest posebno je značajna za Općinu Bosanska Krupa jer su dva učenika sa područja bosanskokrupske općine.Normedin Hasanagić,učenik generacije u Javnoj ustanovi Opća gimnazija Bosanska Krupa sa izvanrednim uspjesima u omladinskom aktivizmu i učenju i Fahrudin Halilović učenik Elektrotehničke škole Javne ustanove Mješovita elektrotehnička I drvoprerađivačka škola  u Bihaću gdje je također bio na kraju srednjoškolskog školovanja učenik generacije i državni prvak iz informatike u programiranju.

Uz ova dva učenika koji su i z Bosanske Otoke,treća učenica kojoj će biti uručena nagrada sa Unsko-sanskog kantona je Amra Lipović koja je završila Opću gimnaziju u Velikoj Kladuši u prošloj školskoj godini.

Ovo troje učenika u ponedjeljak u Mostaru predstavljaće najbolje učenike srednjih škola sa sa Unsko-sanskog kantona.

Normedin Hasanagić je student Stomatološkog fakulteta u Sarajevu,a Fahrudin Halilović student Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru.

Dževada Štancl

13631446 1275900062434255 5522762585052293743 n

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 10,20 sati Bos.Krupa ul.1 BKB saobraćajna nezgoda - nepoduzimanje svih potrebnih mjera i radnji za bezbjedno parkiranje vozila.1 lice zadobilo LTP.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 16,45 Bos.Otoka na putu R-405 saobraćajna nezgoda - sudar dva putnička motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervenicija niti dojava o požaru.

- Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 2 8 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 2 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP “10. Juli” Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas od 10,00 do 12,00 sati prekid u isporuci vode u ul.Hodžinac.Radovi na vodovodnoj mreži.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema prekida u isporuci električne energije.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

- Službe za održavanje puteva na području općine Bosanska Krupa obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mjestimično vlažnim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka -5 C , vlažnost zraka 84,5 % dok je vodostaj rijeke Une iznosio 68 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 352 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda