Prihvatanjem mandata i davanjem svečane izjave 25 vijećnika danas je u Maloj Sali Doma kulture  otvorilo rad novog saziva Općinskog vijeća kao predstavničkog organa vlasti u Općini. 

OV2311A

 

OV2311b

U četvrtak (24. novembra) u organizaciji Općine Bosanska Krupa i Centra za kulturu, obrazovanje i informisanje na prigodan način će se obilježiti 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine.
Obilježavanje počinje tradicionalnim obilaskom spomen-obilježja i šehitluka na prostoru općine Bosanska Krupa. Okupljanje je u 10,00 sati kod Centralnog šehidskog spomen-obilježja, nakon čega se obilazi i spomen-obilježje u Bosanskoj Otoci, a zatim šehitluci u Jezerskom i Pištalinama.
Svečana sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa u Domu kulture počinje u 18,00 sati. U kulturno-umjetničkom dijelu sjednice nastupit će Dječiji ansambl Centra za kulturu.
U sklopu obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti BiH, u Domu kulture u Bosanskoj Krupi, nakon svečane sjednice Općinskog vijeća bit će upriličena i izložba slika sa 46. Likovne kolonije „Krušnica“.
Pozivaju se svi građani Bosanske Krupe da uzmu učešće u obilježavanju ovog izuzetno značajnog državnog praznika i na taj način odaju lično priznanje i poštovanje.

Protokol obilježavanja:

24. novembar (četvrtak)
10:00 sati – Obilazak spomen-obilježja i šehitluka
18:00 sati – Svečana sjednica Općinskog vijeća (Dom kulture)
19:00 sati – Izložba slika sa 46. Likovne kolonije „Krušnica“ (Gradska galerija)

Izvor: www.opcinabosanskakrupa.ba

- Policijska stanica Bos.Krupa  obavještava  da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 05,00 sati Bos.Krupa ul.Dana nezavisnosti narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem od strane jednog lica naspram drugog lica.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 08,45 sati parking prostor PS Bos.Krupa saobraćajna nezgoda - udar  putničkog motornog vozila u stub.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervenicija niti dojava o požaru.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  3 0      pacijenata, za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno   2  lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća. Danas nema prekida u isporuci vode.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema  prekida u isporuci električne energije.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri,  saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mjestimično vlažnim  kolovozima.Magla i niska oblačnost smanjuje vidljivost do 100 metara. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 8 C , vlažnost zraka 70,7 % dok je vodostaj rijeke Une iznosio 82 cm (NV).

Projekt PRO-Budućnost ispisao je još jednu priču zahvaljući neformalnoj grupi mladih iz Bosanske Krupe koji su osmislili,kandidirali projekt „Izgradimo mir zajedno“,dobili sredstva za njegovu realizaciju,oplemenili ih partnerstvom sa organizacijama,udruženjima i pojedincima iz lokalne zajednice i uspješno ga realizirali protekle nedjelje u Bosanskoj Krupi.

Kako je predviđeno planom aktivnosti na Sportsko-rekreacionom centru „Ada“ su se okupili mladi dvije partnerske općine ,njih oko osamdest .Dva fudbalska tima iz nogometnog kluba „Željezničar“ iz Bosanske Krupe i fudbalskog kluba „Donje Vodičevo“ prvo su odigrali prijateljsku utakmicu koja je i završena prijateljskom podjelom bodova,odnosno rezultatom 5:5.Uz mlade u ovom malom mirovnom „spektaklu“zaigrali su i veterani.

Bilo je lijepih poteza atraktivnih golova,a svoju šansu su dobili i bivši igrači našeg kluba veterani koji su svojom igrom podsjetili na svoje najbolje dane.S nama je danas igrao I općinski načelnik Armin Halitović”,kazali su partneri u projektu,domaćini iz FK “Željezničar”.

U toku utakmice nije nedostajalo ni tradicionalnog krajiškog humora,veselih zgoda i šaljivih nezgoda.U ugodnom raspoloženju pravdu na ovoj utakmici su dijelile mlade fudbalerke Ženskog nogometnog kluba”Željezničar”,a prigovara kolega sa terena nije bilo.

Poslije fudbalske utakmice,svi učesnici su prisustvovali i posebnoj radionici,a tema je bila vezana za korake koje bi trebalo učiniti kaako bi se postojeći mir nadogradio povjerenjem,istinom,razumijevanjem,a sve u svrhu odgovornosti za budućnost.

Nermin Grošić voditelj projekta ispred neformalne grupe je rekao da su u svemu planiranom uspjeli,odnosno da su sigurno mladi potvrdili da ovakvim druženjima jedni druge bolje upoznaju i time se i bolje razumijevaju u svemu onome što je na njihova pleća stavila prošlost.To su ,po njemu oni početni koraci kojim se može pobijediti podijeljenost koju je nametnula neka druga sfera društvenog života koja opstaje,ne ide prema sveukupnom napretku i koja ne nudi pravce za odgovornu budućnost.

Kroz ovaj projekt nogometni kljub „Željezničar“ je dobio i skromni dar u sportskoj opremi.

Uz sve one koji su kroz projekt svojim sredstvima,uslugama i ličnim dobrima pomogli uspješnoj realizaciji projekta,bili su članovi SSRI“511“,građani općine Bosanska Krupa i sportski radnici.

Projekat „Izgradimo mir zajedno“ je podržan od strane USAID-ovog projekta PRO-Budućnost koji implementira Catholic Relief Services u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom Bosne i Hercegovine, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini.

Općina Bosanska Krupa već četvrtu godinu,koliko i traje ovaj projekt učestvuje u brojnim aktivnostima PRO-Budućnosti kao partnerska lokalna zajednica,a sve projekte po brojnim javnim pozivima,druženjima realizuje u sadejstvu sa susjednom Opštinom Novi Grad/Bosanski Novi.

 

Dževada Štancl

I ove godine,kao što to uvijek čine u zimskom periodu,pčelari iz bosanskokrupskog udruženja „Lipa“ koriste vrijeme manjih obaveza u svojim pčelinjacima da se posvete prvenstveno edukaciji iz oblasti pčelarstva,ali za niz drugih aktivnosti koje će pogodovati uspješnijem razvoju pčelarstva na području općine Bosanska Krupa .

Lipa

Lipa

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 634 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda