Juče održana XII redovna pa onda i III vanredna sjednica Općinskog vijeća Bos.Krupa

Juče je u Bosanskoj Krupi održana XII redovna sjednica Općinskog vijeća Bos.Krupa na kojoj je donešena i odluka o održavanju vanredne odmah po završetku redovne.

Pored imenovanja pravobranioca, puštanja u javnu raspravu Nacrta izmjena i dopuna Prostornog plana općine 2007-2027.godine vijećnici su donijeli i jedan zaključak kojim se sada traži intervencija policije kada je u pitanju dovoz smeća na odlagalište Meždre-Vlaški do, jer su se i Bužim i Cazin oglušili o odluku o zabrani dovoza smeća koja je na snagu stupila 10.novembra.

Nakon što su vijećnici raspravljali o izvještaju kojeg je sačinila komisija imenovana od strane Općinskog načelnika, na što ga je obavezalo upravo Općinsko vijeće, primljen je na znanje, ali je usvojen i zaključak kojim se od Policijske stanice Bosanska Krupa traži, da na osnovu donešenih odluka Općinskog vijeća, a koje se tiču zabrane daljeg odlaganja otpada, zaustavi „ilegalno odlaganje otpada od strane Bužima i Cazina“. Paralelno sa mjerama koje se poduzimaju u pravcu rješenja problematike vezane za Meždre ,načelnik Općine je juče još jednom prisutne podsjetio na II Medjunarodnu stručnu konferenciju pod nazivom „Zbrinjavanje i upravljanje otpadom“ koja bi se u Bos.Krupi trebala održati 08.decembra u Centru za podršku poduzetništvu.

Dosadašnji pravobranioc Indira Topčagić nakon provedene konkursne procedure imenovana je na ovu funkciju na još jedan mandatni period.Ona je položila zakletvu i zahvalila se na povjerenju i dosadašnjoj saradnji kakvoj se nada i u narednom četverogodišnjem mandatu. Kako je vijećnicima juče od strane Instituta IG Banja Luka prezentiran Nacrt izmjena i dopuna Prostornog plana općine Bosanska Krupa 2007-2027 godine vijećnici su dali u javnu raspravu ovaj dokument na mjesec dana s tim da će se centralna javna rasprava održati 22.decembra od 16 sati. Vijećnici su na ovoj XII redovnoj sjednici usvojili i Odluku o raspisivanju javnog oglasa za izbor i imenovanje članova upravnog odbora JU „Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje“ Bosanska Krupa te prihvatili devetomjesečni izvještaj ove javne ustanove.

Završetkom redovne i pauze nešto jače od pola sata vijećnici su otvorili i III vanrednu sjednicu na kojoj se našlo deset tačaka medju kojima ona koja se ticala dovršetka ceste za Arapušu.Ova tačka našla se na vanrednoj ,jer je, podsjetimo prvo bila predložena na Kolegiju da se uvrsti na dnevni red redovne pa odbijena zajedno sa još nekolicinom ostalih, ali nakon otvorenog pisma Udruženja „Reis Džemaludin Čaušević“ kao i mještana Arapuše kao osma tačka uvrštena je na dnevni red ove vanredne sjednice.

Medjutim na vanrednoj su se našle i one standardne koje se donose svake godine kao što su bazna cijena za obračun naknade za gradjevinsko zemljište, zatim cijena stambene površine po kvadratu preko prijedloga odluka o komunalnom redu, javnom redu i miru do Nacrta budžeta za iduću godinu.

I nakon što je ovakav dnevni red prihvaćen i jednoglasno usvojena tačka koja se ticala dovršetka ceste za Arapušu, bez diskusije, padala je tačka po tačka i tako ukupno pet,nakon čega je općinski načelnik povukao sve preostale čime je ova dosta neobična vanredna sjednica i završena. Tonski snimak kako redovne sjednice tako i vanredne poslušajte u nedjelju 05.decembra od 12,30 sati.

Renata S.

Pravobranioc

Zadnji put promjenjen srijeda, 01 Decembar 2021 10:43
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 539 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 2406 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa