Poštovani sugrađani,

u ponedjeljak, 8.11. zakazana je II vanredna sjednica OV Općine Bosanska Krupa sa jednom tačkom Dnevnog reda: "Izmjena i dopuna Odluke o stavljanju van snage svih prethodnih Odluka OV Bosanska Krupa o davanju saglasnosti na lokaciju Meždre Vlaški Do za deponiju dvije općine Bosanska Krupa i Bužim te grada Cazina (Službeni glasnik općine Bosanska Krupa, br. 10/21).

 

Odlučni smo da zajedno sa svojim partnerima u poziciji u OV Bosanska Krupa, klubom vjećnika „SDA BOSANSKA KRUPA“ konačno stanemo u kraj i suprostavimo se gotovo 30-ogodišnjem odlaganju smeća na područje općine Bosanska Krupa (najprije Krivodol, sada Meždre) i direktnom ugrožavanju zdravlja svih nas. Konačno smo rekli NE i pri tom stavu ostajemo bez obzira na pritiske kojima se susrećemo.

 

Poučeni iskustvom s prethodnih sjednica, ne očekujemo podršku opozicije u OV općine Bosanska Krupa koja, dosad, nije pokazala interes za rješavanje ovog pitanja (bar ne u korist općine Bosanska Krupa), ali zato očekujemo, i molimo, za vašu pomoć i podršku.

 

Ovim putem apeliramo na sve građane općine Bosanska Krupa (kao i, još jednom, na sve političke subjekte koji djeluju na prostoru naše općine) da shvate ozbiljnost situacije u kojoj se trenutno nalazimo i nužnost njenog rješavanja; da po strani ostave sve političke i druge nesuglasice te da ZAJEDNO djelujemo u korist naše Općine.

 

Poštovani građani općine Bosanska Krupa, u ovoj teškoj, možda i najtežoj, "borbi" s kojom se Bosanska Krupa susrela u poslijeratnom periodu očekujemo vašu podršku. Pridružite nam se u borbi za čast, dostojanstvo i položaj Bosanske Krupe i svih njenih građana u sklopu USK-a.

 

S poštovanjem,

  

OPĆINSKI ODBOR

POKRET ZA BOSANSKU KRUPU – POMAK

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 2084 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa