Usvojen rebalans budžeta Općine, vijećnici pozvani na jedinstvo oko odlagališta smeća Meždre-Vlaški do

Juče je održana jedanaesta sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa sa ukupno obradjenih 14 tačaka.Izmedju ostalog vijećnici su usvojili drugi ovogodišnji rebalans budžeta u visini od 11 250 502 KM i viši je za 850 000 KM. Medjutim, kako je juče rekao općinski načelnik Armin Halitović, u ovim budžetskim sredstvima je milion maraka koji je predvidjen za pokretanje projekta uredjenja ulice 511 Sbbr. kao i 200 000 KM za izgradnju mosta koji će spajati velike i male ade.

U izmjenama budžeta je i nešto više od 10 000 KM za JU“Dječije obdanište i dom učenika“.

Općinsko vijeće odbilo je dva zaključka Grada Cazin.Jedan zaključak je onaj kojim se od Bos.Krupe traži da poništi odluku kojom su vijećnici Općinskog vijeća Bos.Krupa dali rok od dva mjeseca nakon kojih Cazin i Bužim ne mogu odlagati smeće na lokaciji Meždre-Vlaški do.Taj rok inače ističe 06.novembra. Drugi zaključak je onaj kojim traže nastavak dosadašnjeg načina funkcionisanja na odlagalištu Meždre Vlaški do. Vijećnici Općinskog vijeća Bosanska Krupa ne samo da su odbili ove zaključke, već su donijeli juče još jedan kojim se protive aktivnostima Cazina,a kojima je u planu ,kako je rečeno , otvaranje deponije u blizini granice sa općinom Bosanska Krupa(lokacija Miostrah) i to u blizini već postojeće Meždre-Vlaški do i ponovno iznad rijeke Une,udaljene ni dva kilometra. Inače, prema onom što se juče moglo čuti,a što je definisano i pomenutim zaključkom općina Bos.Krupa ne može dati saglasnost za izgradnju i traži od Vlade USK da odbije zahtjev kojim Cazin traži od Vlade kantona da se na Miostrahu preko 57 000 kvadrata šume u vlasništvu JP „Unsko-sanskih šuma „ izuzme ,posiječe i smjesti odlagalište,tim više što je riječ o državnoj imovini. Ovaj zaključak će biti proslijedjen kako Vladi USK,ŠPD“Unsko-sanske šume“,resornom federalnom ministarstvu i inspektoratu,ali i Pravobranilaštvu BiH,jer je riječ o imovini države.

Vijećnici su juče razmatrali i prihvatili više prijedloga rješenja koja se tiču komisija poput Komisije za provodjenje javnog nadmetanja, za praćenje rada jedinstvenog općinskog organa uprave,prostorno planiranje i poslove mjesnih zajednica.Izvještaj o finansijskoj reviziji općine za prošlu godinu primljen je na znanje,dok je Pravilnik o sistematizaciji u organu uprave odbijen.Načelnik Halitović je vijećnike upoznao o aktivnostima na izgradnji vatrogasnog doma u Bosanskoj Krupi,ali i o imovinsko-pravnim preprekama za koje se trenutno traži rješenje.Snimak jedanaeste sjednice Općinskog vijeća Bos.Krupa poslušajte u nedjelju, 31.oktobra od 10 sati.

Renata S.

Zadnji put promjenjen četvrtak, 28 Oktobar 2021 07:26
Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1472 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa