U Bosanskoj Krupi formiran Inicijativni odbor NES-a

Djelovanje kroz regije kao buduće ekonomske jedinice, nepostojanje foruma žena i mladih u cilju jednakosti, spajanje dvije autohtone stranke(ASDA i NBL) specifikum je Narodnog evropskog saveza(NES), kazali su njegovi osnivači prilikom sinoćnjeg formiranja Inicijativnog odbora NES-a u Bosanskoj Krupi.

U prisustvu predstavnika NES-a BiH,članova koji se nalaze na različitim nivoima vlasti sinoć je u Maloj sali Doma kulture oformljen Inicijativni odbor NES-a Bosanska Krupa kojeg čini 45 članovai čija će zadaća biti organizacija mjesnih odbora,a u konačnici i formiranje ovog političkog subjekta na nivou Općine.Za predsjednika je izabran Midhad Arnautović, inače doskorašnji predsjednik OO ASDA Bosanska Krupa.U svom obraćanju Arnautović je govorio o konceptu i djelovanju NES-a u Bosanskoj Krupi u čijem je fokusu afirmacija i promocija ciljeva ovog političkog subjekta,ali i formiranje skupština mjesnih odbora što u krajnjoj liniji znači i formiranje Općinskog odbora NES-a.Takodje je nagovijestio kao jedan od planova u budućnosti kandidaturu za načelničku poziciju na izborima 2024.godine, no prvo slijede pripreme za Opće izbore 2022.godine.

Na listi inicijativnog odbora nalaze se svi vijećnici Općinskog vijeća Bosanska Krupa, predsjednici ili članovi mjesnih odbora nekadašnje ASDA kao i nekadašnji članovi Naroda i pravde Bosanska Krupa.

Ističući kako je spajanjem ova dva politička subjekta NES postao vicelider u BiH po broju predstavnika na svim nivoima vlasti ispred kojih je za sada samo SDA potpredsjednik stranke Ibrahim Hadžibajrić kazao je da su realne ambicije da NES bude vodeći politički subjekt koji će imati snagu da povede ozbiljne procese na uredjenju države po mjeri stanovnika ove zemlje te da je ovo jedini politički subjekt koji je djelovanje u BiH podijelio kroz regije ,a ne kantone ili entitete i da žele da u budućnosti ove regije budu ekonomske regije.

Gradnja stranačke infrastrukture je sada trenutno primarna zadaća kazao je predsjednik NES-a Nermin Ogrešević te dodao da su ambicije ovog političkog subjekta „biti faktor na nivou države“ zatim pobjednici izbora u USK što znači i najviše zastupnika „kako bi imali stabilnu vladu“, da sa timom kakav je u Bosanskoj Krupi NES može biti najjača politička partija u ovoj općini,ali i imati kandidata za načelnika na idućim lokalnim izborima.“Federalna vlada je neefikasna, ulaganja u Krajinu slaba i intenzivnijim prodorom NES-a sa svojim partnerima u Krajini bi se konačno moglo ozbiljno pričati o većim projektima kao što je kvalitetnije putno umrežavanje općina, aerodrom, putna komunikacija koja će ovaj dio BiH spojiti sa Karlovcem u Hrvatskoj i slično- kazao je izmedju ostalog predsjednik NES-a BiH Nermin Ogrešević.

Renata S.

 

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 3091 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa