Gradska inspekcija danas planira zatvaranje Bire

Više od hiljadu migranata u Unsko sanskom kantonu od jučer je pod vedrim nebom. Kako je prethodno najavljeno, Crveni križ je tokom dana stigao u migrantski centar "Lipa" kako bi pomogli migrantima. Izvršena je podjela hrane i vode.

Reporterka FTV-a javlja kako je za danas u planu zatvaranje Bire od strane Kantonalne inspekcije.

Izmještanju migranata iz Lipe u Biru osim građana protive se i vlasti USK-a. Slika požara koji guta šatore na Lipi jučer su obišle svijet.

A stigle su reakcije i iz Evropske unije. Ističu da Vlasti Bosne i Hercegovine nisu uspjele realizirati preseljenje u Biru, uprkos kontinuiranom finansiranju od Evropske unije. Neuspjeh vlasti Unsko-sanskog kantona da djeluju, kažu, pokreće pitanja u kontekstu vladavine prava i direktno doprinosi humanitarnoj i sigurnosnoj krizi. Još jednom pozvali su bh. vlasti da prevaziđu politička pitanja i ponovo otvore centar Bira.

federalna.ba

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 234 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1552 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa