Vlada USK financijski pomaže Udruženje 'Srce za djecu oboljelu od raka'

Vlada Unsko-sanskog kantona (USK) ove je godine osigurala 50.000 KM za rad i funkcionisanje Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka".

-Ponosni smo da imamo takve prijatelje u Vladi Unsko-sanskog kantona i da je u ovoj teškoj godini rad naše Roditeljske kuće pomognut sa planiranim grantom od 50.000 maraka. Mi se s druge strane zaista trudimo biti najbolji domaćini našim mališanima iz ovog dijela Bosne i Hercegovine. Nastojimo osigurati najbolji smještaj i svaki vid podrške roditeljima i njihovoj djeci kada dođu na liječenje u Sarajevo - kaže direktor Udruženja Fikret Kubat.

Godišnje kroz Roditeljsku kuću Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka" bude smješteno oko 60 djece iz cijele države, a samo u ovoj godini za vrijeme liječenja tu je bilo smješteno deset mališana s područja Unsko-sanskog kantona.

-Pomoć ovih ljudi i postojanje Roditeljske kuće su neprocjenjivi kada se nađete u jednom od najtežih životnih iskušenja. Imamo osiguran smještaj i svaku vrstu pomoći, tako da se možemo fokusirati na liječenje i ozdravljenje našeg djeteta - rekao je je jedan od roditelja Mesud Čelebić.

Kantonalni premijer Mustafa Ružnić ovo je naglasio kao obavezu i dužnost svih političkih zvaničnika, te obećao određenu financijsku podršku i u narednoj godini.

FENA

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 174 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1593 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa