Himzo Krupić zvanično kandidat Naše stranke za načelnika Bosanske Krupe

četvrtak, 03 Septembar 2020 12:00

Himzo Krupić kandidat je OO Naša stranka Bosanska Krupa za načelnika općine Bosanska Krupa na lokalnim izborima 2020 koji će se održati 15.novembra.

Krupić je juče i zvanično predstavljen u užem krugu rukovodstva Naše stranke uz prisustvo izmedju ostalih, predsjednika, potpredsjednika i generalnog sekretara Naše stranke BiH Predraga Kojovića, Edina Forte i Nihada Uka. Kazali su da zbog situacije sa koronom nisu htjeli organizovati veći skup smatrajući da kako vrijeme bude odmicalo o programu, ciljevima i načinu djelovanja kandidat za načelnika će gradjane Općine postepeno upoznavati.

Prema riječima predsjednika Naše stranke Bosne i Hercegovine Predraga Kojovića ova stranka spremna je da pravi velike promjene i da je Himzo Krupić odličan kandidat za sprovesti takve zamisli u djelo. Prema Kojoviću i Našoj stranci Bosanska Krupa je strateški izgubljena, vrti se u krug i ne zna u kojem pravcu ide. Započetih ,a nezavršenih projekata je više i dodaje:

„Nekako je sve poput ove sportske dvorane. Započne se, ali se ne dovrši. Himzo je čovjek koji kada nešto započne i uradi i mislim da jedan takav čovjek i treba Bosanskoj Krupi. Čovjek je koji će smanjiti broj prioriteta, ali i koji će reći -ja ću u ovom mandatu uraditi ove četiri stvari- i uraditi ih.“

Iako su navedeni problemi o kojima se juče govorilo boljka gotovo svih lokalnih sredina poput općinske administracije i problemi sa katastrom smatra da ogromni potencijali u turizmu ili drvnoj industriji u Bosanskoj Krupi leže neiskorišteni.

Himzo Krupić koji se svima zahvalio na podršci je čovjek koji se aktivno uključuje u politiku po prvi put i zato je i govorio o svojim motivima:

„Mnoge stvari u našoj zemlji idu kako idu i na mnogo šta uticati ne možemo, ali kada je u pitanju naša lokalna zajednica, a s obzirom da sam bio i načelnik Policijske uprave Bosanska Krupa, mogao sam sagledati segmente života na koje mislim da možemo uticati. Pokušati u prvom redu iskoristiti kako prirodne tako i ljudske potencijale, kojih bez obzira na masovni odlazak, još uvijek ima.

Moj motiv za ovu kandidaturu je želja da sebe stavim na raspolaganje našoj lokalnoj zajednici. Bosansku Krupu vidim kao organizam koji je obolio na nekoliko mijesta i mislim da nam je potreban tim ljudi da detektujemo probleme, a onda zajednički ih i otklonimo te ovu lokalnu zajednicu povučemo prema napretku i prosperitetu.“

Himzo Krupić rodjen je 31.januara 1958 godine. Diplomirao na Fakultetu za fizičku kulturu u Sarajevu 1982, a kao profesor fizičkog odgoja radio od 1986.godine. Na početku agresije na BiH odmah se priključio jedinicama ARBiH,a od oktobra mjeseca 1992.godine pripadnik MUP-a RBiH odnosno Stanice javne bezbjednosti Bosanska Krupa. Dobitnik je više priznaja ,izmedju ostalog i općinskog priznanja „Plaketa 17.septembar“. Poslijeratni angažman ga je takodje zadržao u policijskim strukturama gdje ga stanovnici općine najviše znaju kao načelnika PU Bos.Krupa.Penzionisan,živi u Bosanskoj Krupi.

Renata S.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 203 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1172 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa