CIK BiH: PROMJENA BIRAČKE OPCIJE ZA RASELJENE DO 1. SEPTEMBRA

utorak, 04 Avgust 2020 18:24

Centralna izborna komisija (CIK) BiH poziva državljane BiH koji imaju status raseljenih lica da ukoliko žele da promijene biračku opciju, odnosno da glasaju za općinu prebivališta iz 1991. godine, da se jave u prostorije Centra za birački spisak u svom gradu ili općini i da lično popune Zahtjev za promjenu biračke opcije. 

Rok za promjenu biračke opcije za raseljena lica ističe 1. septembra, a potrebno je da službeniku u Centru za birački spisak predoče rješenje nadležnog organa o statusu raseljenog lica, saopšteno je iz CIK-a.

Državljanin BiH koji ima biračko pravo i status raseljenog lica upisuje se u Centralni birački spisak za osnovnu izbornu jedinicu na osnovu izražene biračke opcije, odnosno može birati da li će glasati za opštinu prebivališta prije sticanja statusa raseljenog lica ili za opštinu trenutnog prebivališta, odnosno boravišta. 

- Državljani BiH koji ne podnesu zahtjev za promjenu biračke opcije biće upisani u Centralni birački spisak za osnovnu izbornu jedinicu u kojoj su bili upisani na posljednjim izborima u BiH - navedeno je u saopćenju.

 

Izvor: AVAZ

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 125 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1048 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa