Vlada FBiH donijela odluke o kriterijaima raspodjele sredstava nižim nivoima vlasti

četvrtak, 02 Juli 2020 12:19

Vlada Federacije BiH je donijela Odluku o utvrđivanju kriterija raspodjele sredstava utvrđenih Budžetom FBiH za 2020. drugim nivoima vlasti i fondovima.

Konkretno, riječ je o sredstvima aranžmana s MMF-om, u iznosu od 200 miliona KM na ime dodjele financijske pomoći budžetima kantona u sanaciji posljedica nastalih uslijed proglašene pandemije COVID-19.

Kriteriji za raspodjelu ovih sredstava kantonima su broj stanovnika prema Popisu stanovništva, kućanstava i stanova u BiH iz 2013. godine, uz primjenu pondera dva za Posavski i Bosansko-podrinjski kanton.                            

Danas je, također, donesena i Odluka kojom su utvrđeni kriteriji raspodjele sredstava ovogodišnjeg Budžeta FBiH iz tekućih transfera drugim nivoima vlasti i fondovima - kantoni i općine, u iznosu od 30 miliona KM. Od ovog iznosa, 10 miliona KM će biti dodijeljeno na načelu solidarnosti svim gradovima i općinama u jednakom iznosu od 125.000 KM, na ime finansijske pomoći budžetu u sanaciji posljedica nastalih uslijed proglašene pandemije COVID-19. Daljnjih 20 miliona KM bit će dodijeljeno gradovima i općinama za sufinanciranje projekata, zahtjeva i inicijativa, a na osnovu javnog poziva.

Projekti, zahtjevi i inicijative odnose se na cestovnu infrastrukturu, zatim na komunalnu infrastrukturu, objekte obrazovnog, sportskog i kulturnog karaktera te na ostale objekte od značaja za jedinice lokalne samouprave. Sredstva su predviđena i za pomoć budžetima gradova i općina za finansiranje tekućih rashoda.

Izvor: Vlada FBiH/RadioBK

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 127 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 536 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa