POLICIJSKI SAT ZA VRIJEME PRVOMAJSKIH PRAZNIKA???

ponedjeljak, 27 April 2020 16:42

Uvođenje policijskog sata tokom prvomajskih praznika, jedna je od opcija koje su razmatrali članovi Kriznog štaba Ministarstva zdravstva USK-a, a kako bi blagovremeno spriječili masovna okupljanja i mogućnost širenja koronavirusa.

 Zahvaljujući naloženim mjerama i svemu onome što je poduzeto kako bi se spriječilo širenje koronavirusa epidemiološka situacija u USK je stabilna, mišljenja su u Kriznom štabu Ministarstva zdravstva.

U USK je aktivno 13 klastera što govori da je od petka ugašeno njih šest. Ohrabrujuća je informacija da je skoro izjednačen broj izliječenih (35) i trenutno aktivnih pozitivnih slučajeva (37).

Zadovoljavajuća epidemiološka situacija, strahuje se, mogla bi biti narušena ukoliko bi građani prestali sa mjerama zaštite i distanciranja nakon što su ublažene mjere.

Najviše se strahuje od proslave 1. maja. Članovi Kriznog štaba Ministarstva zdravstva na jutrošnjoj sjednici promišljali su na koji način spriječiti masovna okupljanja i proslavu. Jedna od opcija je uvođenje policijskog sata od petka do nedjelje. No konačnu odluku donijet će Federalni krizni štab.

Na današnjoj press konferenciji je istaknuto da je ovih dana povećan broj ulazaka u našu zemlju. Kako je ukinut karanten, upućen je zahtjev Kriznom štabu Civilne zaštite za uvođenje brzih testova na COVID 19 za testiranje na graničnim prijelazima Izačić i Maljevac. Od sutra kreće i testiranje migranata.  K

Krizni štab Ministarstva zdravstva zatražio je uvid u zdravstveno stanje korisnika staračkih domova koji egzistiraju u USK i mjere koje poduzimaju kako bi se spriječilo širenje virusa.

U očekivanju njihovih izvještaja ministrica Ćemalović ističe da je neprihvatljivo da u nekim staračkim domovima uposlenici rade i borave od uvođenja vanrednog stanja.

 

Izvor: RTV USK

Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 27 April 2020 16:46
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 451 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1622 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa