Novalić – Nema povećanja penzija tokom pandemije

ponedjeljak, 13 April 2020 14:43
FOTO:FENA FOTO:FENA

Federalnipremijer Fadil Novalić, danas je, prilikom posjete Zenici i Zeničko-dobojskom kantonu, najavio je kako bi sljedeće sedmice trebao biti usvojen „korona zakon“, odnosno Prijedlog zakona o ublažavanju ekonomskih posljedica djelovanja pandemije u Fedraciji BiH.

-Nikakvih povećanja, ne samo za penzionere, nego i za druge - boračke, civilne invalide... ne može biti dok traje stanje pandemije. Ako mi za tri mjeseca proglasimo da ga više nema, dejstvo zakona će se vratiti nazad, od 15. aprila. Time će, retroaktivno, djelovati i na penzioni zakon- rekao je Novalić.                                                                                                            

Na pitanje o problemima koji su se pojavili u realizaciji dogovora o moratoriju na kredite građana koji je Vlada FBiH postigla s poslovnim bankama, Novalić je podsjetio da je moratorij "selektivan i namijenjen svima koji su pogođeni pandemijom koronavirusa.

- Već sada je pogođeno 266.000, od 330.000 radnika. Naše je rješenje da onaj ko bude pogođen, da će, bez problema, moći koristiti moratorij. Ko nije, ne može ili ne mora ga koristiti. Stvar je selektivna - podvukao je Novalić.

 

Izvor: FENA

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 437 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1626 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa