Vlada USK naložila Centrima za socijalni rad obilazak štićenika s USK smještenih u zavodima u BIH

U petak je održana 87. sjednica Vlade USK. Premijer Kantona Mustafa Ružnić kazao je da je na ovoj sjednici formirano radno tijelo za Nacrt zakona o turizmu na USK. Kako navodi, zajedničkim doprinosom i radom, smatra, da do početka nove turističke sezone mora da se donese novi, kvalitetan zakon o turizmu na području našeg kantona te da se problematika od prethodnih godina napokon riješi.

Ministrica zdravstva, rada i socijalne politike Nermina Ćemalović naglasila je da je usvojeno 180 000KM, planiranih u 2019.godina, za porodilje, za treće i svako naredno dijete te da je iznos od 1000KM jednokratna pomoć. Takođe je navela da je zgrožena stanjem u Zavodu Pazarić i da se to mora najstrože kazniti i osuditi. Kazala je da je uputila akt svim centrima za socijalni rad na kantonu, kojim je uputila centre sa našeg kantona da posjete sve zavode uključujući i Pazarić i da obiđu sve štićenike koji su smješteni u te centre i da podnesu izvještaj.

Na sjednici se, između ostalog razgovaralo i o doprinosima u Ministarstvu za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša, a kako navode, najviše se sredstava ubire od zagađivača. U USK najveći zagađivači su vozila. Navode da se najviše tih sredstava preusmjeri na vraćanje kredita. Na sjednici su donešene odluke o isplati sredstava za jedinice lokalne samouprave onima koji su aplicirali na projekte te navode da su sredstva spremna za isplate u iznosu od 285.000KM.

 

 

Elma V.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 610 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1422 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa