SBB iz svojih redova isključuje Agana Bunića i Ifetu Kadić

Radna grupa za provođenje unutarstranačkih izbora SBB USK zatražila je ovog utorka od centrale stranke da iz svojih redova odmah isključi kantonalne poslanike Agana Bunića i Ifetu Kadić.Na zvanicnoj web stranici SBB-a u saopcenju kao obrazlozenje radne grupe navodi se da je odluka donijeta i da Agan Bunić i Ifeta Kadić ne mogu više biti članovi Saveza za bolju budućnost BiH, "zato što su u više navrata, grubo prekršili odredbe (član 74.) Statuta SBB BIH i Programskih ciljeva, kao i nepoštivanja odluka Predsjedništva SBB BiH u smislu provođenja kadrovske politike na području USK-a".

"Agan Bunić i Ifeta Kadić su samostalno, bez ičije saglasnosti, na pozicije (direktorske, UO/NO, savjetnik premijera USK, komisije itd.) u izvršnoj vlasti USK imenovali više od 40 pojedinaca koji nisu članovi SBB-a. Oni su, također, zloupotrijebili svoje funkcije ispred SBB-a za rođačko – klijentelističko zapošljavanje. To je izazvalo veliko nezadovoljstvo članova SBB-a i građana USK-a, jer se radi o postupcima koji su već predmet istražnih radnji pravosudno – policijskih organa, a u konačnici sve je to nanijelo veliku štetu Savezu za bolju budućnost u Unsko – sanskom kantonu", saopćeno je iz SBB-a.

Inače, Bunić je bio nekadašnji načelnik Bužima ispred SDA, a u SBB je prešao prošle godine uoči Opštih izbora. O zahtjevu radne grupe iz USK danas su odlučili organi stranke i donijeli odluku o isključenju Bunića i Kadić.

Izvor: Klix.ba

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 572 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1607 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa