REAGOVANJE UREDNIČKOG KOLEGIJA JP“RADIO BOSANSKA KRUPA“

Svjedoci smo da kampanja za Opće izbore 2018 ulazi polako u svoju završnicu i na terenu aktivnosti političkih subjekata su pojačane. Nisu pojačane samo aktivnosti, čini se da je pojačana i nervoza pojedinaca iz odredjenih političkih subjekata. Da li zbog nervoze ili nečeg drugog,o čemu ovom prilikom ne želimo govoriti, nerijetko dolazi i do verbalnih obračuna.U toj unakrsnoj verbalnoj vatri nadju se i mediji i novinari.Iako se već nekoliko puta desilo da novinar Radija Bosanska Krupa bude verbalno napadnut i to uvijek od istog političkog subjekta,zbog posljednjeg u nizu oglašava se Urednički kolegij Radija Bos.Krupa čime želimo izraziti svoje nezadovoljstvo ponašanjem pojedinaca. Konkretno želimo ovim saopćenjem upoznati javnost da je u petak, 28.septembra u telefonskom razgovoru verbalno napadnuta urednica Radija Bos.Krupa od strane predsjednika OO SDA Bos.Krupa Mehmeda Mahmića. Kako gdin.Mahmiću ovo nije jedini ispad do sada želimo upozoriti i njega kao i sve ostale koji bi se eventualno odlučili za takvu vrstu pritiska na uredništvo i novinare naše medijske kuće da ćemo biti prisiljenu zaštitu potražiti od Regulatorne agencije za komunikacije,Centralne izborne komisije i Udruženja BH-a novinari, ali i policijskih organa ukoliko to bude neophodno.Takvo nedopustivo ponašanje kada se grubim nastupima vrši pritisak na novinare je protivno Zakonu o komunikacijama, Kodeksu o auduiovizuelnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija, Izbornom zakonu BiH i Pravilniku o medijskom predstavljanju političkih subjekata u periodu od dana raspisivanja izbora do dana održavanja izbora.

Osim toga smatramo da je kultura dijaloga polazna tačka u rješavanju bilo kojeg problema ili nesporazuma. Zbog toga u cilju buduće saradnje i izgradnje dobrih odnosa pozivamo gdin.Mehmeda Mahmića kao i sve ostale da se suzdrže od bilo kakvih daljnjih verbalnih ili napada bilo koje druge vrste do kraja kampanje , ali i nadalje.

S poštovanjem,

Urednički kolegij

JP“Radio Bosanska Krupa“

Zadnji put promjenjen utorak, 02 Oktobar 2018 17:04
Ocijeni
(1 Glasaj)
Čitano 293 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 510 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda