Spašavanje JKP „10. juli“ se ne smije finansirati iz džepova građana!

Povodom uznemirevanja građana Bosanske Krupe, naročito putem društvenih mreža, o namjerama i mogućnostima povećanja cijene vode, s ciljem stabilizacije stanja u JKP „10. juli“, Općinski odbor Naše Stranke u Bosanskoj Krupi saopštava da neće podržati bilo kakvo povećanje cijena komunalnih usluga u navedene svrhe jer smatraju „da je nedopustivo, neutemeljeno i krajnje nemoralno da građani općine Bosanska Krupa snose odgovornost i da se njima ispostavi faktura za pogrešnu poslovnu politiku koja se u JKP '10. juli' vodila u proteklom periodu a koja je ovo preduzeće pretvorila u utočište za nezbrinute rodbinsko-stranačke kadrove, ali i poslušnike u proteklim izbornim kampanjama, za šta su direktno odgovorne oligarhije koje su ovo preduzeće doživljavale kao svoj izborni plijen, što je ovih dana konačno došlo na naplatu“.

Ističemo da su iz bosanskokrupskog odbora Naše stranke već ranije, u svom saopštenju od 17. 3. 2017.,ukazivali na ovu problematiku i insistirali na njenom rješavanju.

Kao i ranije, O.O. „Naša Stranka“ Bosanska Krupa tražit će održavanje tematske sjednice Općinskog vijeća na kojoj će insistirati da se bez odlaganja poduzmu ozbiljne, stvarne i konkretne mjere: „Tu, prije svega, mislimo na nezavisnu, kvalitetnu i objektivnu analizu stanja u ovom preduzeću. Također, prioritet je i donošenje pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta prema stvarnim potrebama i standardima kako bi se obezbijedilo normalno funkcionisanje i poslovanje, na zdravim osnovama, ali i proširenje obima i kvaliteta usluga. Sve ovo treba provesti putem javne rasprave tako da bi i građanima općine Bosanska Krupa bila data cijelokupna situacija na uvid. Rasprava o ovom pitanju će jasno i nedvosmisleno pokazati kome je u interesu spašavanje ovog preduzeća ili pak zadržavaja postojećeg stanja i stečenih pozicija“, rekli su iz krupskog odbora Naše stranke.

 

Odnosi s javnošću Naše stranke

 

Ocijeni
(2 glasova)
Čitano 325 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 480 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Mart 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda