Naša stranka Bosanska Krupa: Za budžet više okrenut mladima

U srijedu,06.decembra,na  javnoj raspravi o Nacrtu budžeta Općine Bosanska Krupa za 2018. godine u ime krupskog Foruma mladih Nermina Avdagić predložila je amandman u kojem se zahtijeva formiranje Centra za mlade.

Iz tekućih transfera udruženjima građana, u iznosu 10.000 KM, preusmjerila bi se polovina sredstava na zaseban grant incijalnih sredstava za osnivanje i funkcionisanje Centra za mlade.

Za uspješnu realizaciju ovog prijedloga potreban nam je adekvatan prostor, te smo došli na ideju da nam općina ustupi neiskorišten prostor gdje je bila smještena stara gradska biblioteka ili neki drugi smještaj, jer tako nam se pruža mogućnost apliciranja na razne projektne prijedloge s ciljem opremanja i što boljih uslova i rezultata rada ovog Centra“, kaže Avdagić.

Svrha i aktivnosti ovog centra ogledala bi se kroz edukaciju i druženja, npr. besplatne instrukcije za djecu/mlade koje bi održavali mladi profesori, (matematika, engleski jezik, fizika, informatika.) radionice slikarstva, plesa, muzike, glume, književnih većeri, večeri amaterske glume i teatra, čitanje bajki za djecu, večeri zabavnog karaktera i slično, gdje bi mladi naše zajednice imali priliku da kvalitetno iskoriste svoje slobodno vrijeme, znanje i talent.

Osim ovog amandmana, članovi Naše stranke uputili su još dva.

Tako Izet Arnautović traži trajno rješenje za održavanje šehidskih mezarja, a Jasmin Redžić pokretanje kulturne manifestacije Bosanskokrupsko ljeto, s tendencijom da ona postane tradicionalna.

 

DINO SALIHAGIĆ

ŠEF ODJELA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

+387 33 408 884

+387 61 205 026

https://www.facebook.com/nasastranka.ba/

www.nasastranka.ba

Fotografija korisnika/ce Naša stranka.

Zadnji put promjenjen nedjelja, 10 Decembar 2017 00:01
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 600 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1656 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa