Naša stranka Bosanska Krupa: Vladajuće stranke zaustavile investicije i zapošljavanje u poljoprivrednoj proizvodnji

Općinski odbor Naše Stranke u Bosanskoj Krupi oglasio se nakon što su odbijeni amandmani vijećnika Izeta Sulejmanovića koji su trebali u općinskom Budžetu obezbijediti sredstva za zapošljavanje u poljoprivrednoj proizvodnji.

"Dužni smo upoznati sve građane, mlade, a posebno poljoprivredne proizvođače, da su po ko zna koji put izigrani i prevareni od strane većine u Općinskom vijeću koju čine SDA i A-SDA, koji su, uz podršku i vijećnika iz SDP-a, odbacili naše amandmane. Ti amandmani su predviđali  pokretanje konkretnog investicionog ciklusa u poljoprivredu, kojim bi se u relativno kratkom vremenskom roku značajno smanjila nezaposlenost i ublažio odlazak kako mladih tako i kompletnih porodica iz našeg grada", rekli su iz Naše stranke u Bosanskoj Krupi.

"Također, bez ikakvog razloga, odbačen je i amandman kojim je traženo da se i plasteničkoj proizvodnji prizna pravo na podsticaj. Čini se da je vladajućim bilo mnogo važnije da profesionaliziraju funkcije predsjedavajućeg Općinskog vijeća, instaliraju svoje ljude u upravne i nadzorne odbore ustanova i preduzeća kojima je Općina osnivač, a posebno da zauzmu direktorske pozicije, dok su potrebe i interesi građana naše općine potpuno zanemareni", dodaju.

"Ovakvo ponašanje vladajuće većine nas neće obeshrabriti  da i dalje nastavimo promovisati i nuditi rješenja u interesu građana, tako da smo na sjednici Općinskog vijeća održanoj 27. 2.2017. pokrenuli inicijativu za izgradnju trotoara na potezu od Doma zdravlja do Krušničkog mosta, a zatražili smo i odgovor na pitanje zašto se već tri godine odlaže stavljanje u funkciju vodovoda izgrađenog za potrebe podgrmečkih naselja", zaključili su iz Naše stranke u Bosanskoj Krupi.

 

Zadnji put promjenjen četvrtak, 02 Mart 2017 19:37
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 844 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 511 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa