Članak je filtriran: Juni 2019

Osma po redu Corbarijada održala se u subotu na izletištu Šujnovac, uz veliki broj učesnika ali i posjetitelja. Petnaest ekipa se takmičilo u pravljenju najbolje bosanskokrupske čorbe, a kako znamo, samo jedan može biti pobjednik. Ekipa koja je dan prije doputovala iz Minhena,kako kažu, da bi podržali i održali našu tradiciju i učestvovali u ovogodišnjoj Čorbarijadi, simpatičnog naziva Pola tone,odnijela je pobjedu za najbolju čorbu, a otkrili su i svoj tajni recept, odnosno sastojak : ''Najveći sastojak je ljubav. Mi pravimo svake godine istu čorbu i ovo je prvi put da smo pobijedili. Izgleda da smo ove godine imali najviše ljubavi'' – kazao je Anes Karaibrahimović, jedan od članova ekipe.  

''O kriterijima mogu pričati samo subjektivno. Tražili smo da čorba bude baš čorba, ne gulaš niti paprikaš. Pobjednička čorba je jednoglasno odlučena, sve trojica smo se složili da je najbolja'' – kazao je jedan od sudija, Šemso Badnjević. 

Drugo mjesto osvojila je ekipa Općine, čija čorba je za bod,dva bila lošija  po ocjeni sudija.  Treća je  bila ekipa Urban X.  

Dobra zabava, druženje, uz odlično vrijeme, mnoge ekipe su iskoristile za odmor u prirodi ali i ples i pjesmu. Najveselija ekipa tako su bili ekipa Bosankara, koji su uz pjesmu i harmoniku, uveseljavali sve prisutne.  Kao najmlađa ekipa ovogodišnje čorbarijade bila je ekipa Krupa kabine, a najstarija je bila ekipa Planinara Grmeč.Da Čorbarijada svake godine privlači ne samo mještane već i ekipe iz drugih gradova kantona,pa i države, kazali su nam i gosti koji su došli sa Ilidže ali i iz Siska.''Došli smo na poziv vašeg planinarskog društva Grmeč. Lijepo nam je,oduševljeni smo, dobili smo i svoj dio čorbe i sad uživamo.'' ''Kao i svake godine, uživam ovdje, dobra atmosfera, dobro društvo,odlično vrijeme, odlična čorba.''

Dodatni šarm ovoj Čorbarijadi donijela je i Ljetna biciklijada, koja je upravo svoj cilj imala u Šujnovcu, gdje su se biciklisti priključili učesnicima i gostima Čorbarijade te uz kotlić i osvježenje uživali u ostatku dana na prelijepom ambijentu Šujnovca.Ovogodišnja osma čorbarijada je opet opravdala očekivanja i kao što se moglo vidjeti okupila veliki broj učesnika i posjetitelja.

  

Elma Velić

Corbarijada 2019 4

Corbarijada 2019 5

Corbarijada 2019 7

Corbarijada 2019 8

Corbarijada 2019 9

Corbarijada 2019 10

Corbarijada 2019 11

Corbarijada 2019 12

U subotu je sa trga Alije Izetbegovića, krenula Ljetna biciklijada,čiji je organizator biciklistički klub Urban X. U sklopu ljetnih aktivnosti koje se provode u našem gradu, ova biciklijada je okupila veliki broj ljubitelja biciklizma, svih uzrasta, kako iz našeg grada tako i iz ostalih gradova kantona. Preko 60 učesnika je krenulo oko pola 10 put Vranjske - Čardaka – Gornje Suvaje – Malog Radića te pristigli na cilj na izletištu Šujnovac.

''Cilj ove biciklijade jest druženje prije svega, ali i da oživimo malo ovaj sport i aktivnosti kojima se bavimo. Imamo preko 60 biciklista s kantona i nadamo se da će ovo prerasti u tradicionalnu manifestaciju svake naredne godine'' – kazao je Ismet Alagić, član upravnog odbora organizatora.Ruta je duga 32 kilometra, od čega je 17 km makadam i 15 km asfalt,no nije bilo problema za učesnike da pređu zadanu trasu, a samim tim i uživaju u svim ljepotama prirode koje nudi ovaj dio naše općine.I premijer kantona Mustafa Ružnić je podržao ovu biciklijadu te obećao da će opet doći:

''Zahvaljujem se organizatoru, prije svega načelniku koji nas je pozvao sve da se javimo na ovu biciklijadu. Sve ono sto obogaćuje kulturni i sportski sadržaj jest upravo ono sto obogaćuje cijeli naš kanton i veoma je važno podržati. Ovo je lijepa prilika da se obilježi i dolazak ljeta,ali i sve one aktivnosti koje slijede te da se iz naše lijepe Bosanske Krupe pošalje lijepa poruka'' – kazao je premijer.

Na samom cilju, biciklisti su se odmorili na izletištu Šujnovac i uživali u blagodatima divnog dana i druženja sa učesnicima Čorbarijade.

''Teren je raznovrstan, od brdsko planinskog, ravnog dijela, s usponima i padinama. Odlična ruta, s divnim završetkom, kotlićem i Čorbarijadom, što je upotpunilo ovaj sportski događaj'' – kazao je Anes Alagić iz Bihaća.

Elma Velić

Ljetna biciklijada 1

Ljetna biciklijada 2

Ljetna biciklijada 4

Ljetna biciklijada 5

U organizaciji Kluba ekstremnih sportova Urban-X a pod pokroviteljstvom Općine Bosanska Krupa sutra će biti održana prva Ljetna biciklijada, manifestacija za sve ljubitelje brdskog biciklizma. Okupljanje učesnika je od 09,00 do 09,30 sati na Trgu Alije Izetbegovića. Vozi se relacijom Bosanska Krupa - Vranjska - Čardak - Gornja Suvaja - Mali Radić - Izletište Šujnovac. Ukupna dužina rute je 32 km, od čega je 17 km makadam i 15 km asfalt.

Za učešće na prvoj Ljetnoj biciklijadi već su se prijavile desetine sportista kako iz Bosanske Krupe, tako i Cazina, Bihaća, Bužima, Velike Kladuše. Za sve njih će po završetku manifestacije na izletištu Šujnovac biti obezbijeđen ručak i osvježenje.  

RadioBK                            

Zahvaljujući svom predanom radu i uspjehu u mektebskim klupama u džematu Jezerski, dva učenika OŠ „Jezerski“ su otišli na nagradno putovanje u Istanbul.Njihova učiteljica Dijana Ičanović je smatrala da ovu informaciju treba podijeliti i sa slušaocima Radija Bosanska Krupa.

Nagradu,pored brojnih uspjeha u školskim aktivnostima i takmičenjima su zaradili na finalnom mektebskom takmičenju za 2019. godinu na nivou Rijaseta Islamske zajednice Bosne i Hercegovine.To su Lamija i Tarik Ramić koje je u mektebu svemu poučio Mehmed efendija Begić iz bosanskokrupske džamije Jezerski dijelovi. Ekipa iz ove jezerske džamije ,kao predstavnik medžlisa Islamske zajednice Bosanska Krupa se plasirala i na finalno takmičenje, na nivou Rijaseta.

Uz vrijednu djecu,roditelje koji su usmjerili svoju djecu na vjersku obuku i posvećenost kur'anskom učenju,veliku zaslugu za ovaj uspjeh imao je baš imam Begić ,koji je u svom radu sa djecom stekao povjerenje džemata, roditelja i djece kroz sve godine svog predanog rada,pa je taj uspjeh s puno prava i njegov veliki profesionalni i pedagoški uspjeh.

Krenulo je ovako: Lamija i Tarik Ramić sa svojom ekipom predstavljali su Medžlis IZ Bos. Krupa na kantonalnom takmičenju ,tamo su postigli izvanredne uspjehe i osvojili sva prva mjesta te stekli pravo učešća na državnom takmičenju koje je organizirao Rijaset islamske zajednice. Među 85 000 takmičara u učenju na tom takmičenju ,Lamija Ramić je bila najbolja,a džemat „Jezerski „ je u ukupnom plasmanu osvojio drugo mjesto. Uz efendiju, Lamija i Tarik su nagrađeni putovanjem u Istambul,a sa aerodroma u Sarajevu su poručli svojim sugrađanima da su nestrpljivi i jedva čekaju da vide taj veličanstveni grad o kojem svi pričaju.

„Samo najbolji su počašćeni sedmodnevnim izletom u prelijepi Istambul. Sretna sam i ponosna na vas. Hvala svima koji cijene trud i rad djece i nagradi ih za njihov uspjeh,jer ovakva putovanja i nagrade se pamte cijeli život „- poručila im je zasigurno nasretnija učiteljica jezerske škole,Dijana Ičanović.

Dževada Štancl

Lamija

Lamija  Tarik

Završen je Peti internacionalni festival folklora "Novogradski dani 2019", a svoje učešće, ne prvi put na njemu su uzeli članovi Kulturno-umjetničkog društva „Jezerski“ iz Jezerskog.

Pred oko 2000 gledalaca, u Centru "Safet Zajko" uz izuzetno bogat kulturno zabavni program i proglašenje pobjednika festivala realiziran je Peti internacionalni festival folklora u sklopu 23. tradicionalne manifestacije "Novogradski dani 2019“.

Ovaj festival je takmičarskog karaktera pa je tako prvo mjesto pripalo KUD-u" Preslica" iz Zagreba, dok su drugo mjesto osvojili članoci Doma za kulturu "Aco Karamanov", a treće je pripalo KUD-u "Saobraćajac" iz Sarajeva.
Po misljenju žrija posebno ostvarenje Grand Prix pripalo je folklornom ansamblu "BOR-DER FOLK GRUP" iz Izmira, koji su svojim nastupima oduševili sve prisutne.

Sjajnim nastupima učestvovali su i KUD "Dobrinja '93", KUD "Jezerski" iz Bosanske Krupe, pjevački ansambl AŠK- sevdah ŽKUD-a "Željezničar" iz Sarajeva, fantastični narodni orkestar sa solistima RKUD-a "Proleter" iz Sarajeva, te organizatori festivala KUD "Bulbul" i KUD "Gajret" iz Sarajeva.  Poseban događaj za članove KUD „Jezerski“ je bio obilazak Baščaršije i užeg centra Sarajeva,a sve u sklopu ovog događaja.Predsjednik udruženja Husein Muzaferović – Učo kazao je da su članovi KUD „Jezerski“ iz Jezerskog uspjeli uz pomoć roditelja,udruženja i prijatelja društva biti učesnici ovog međunarodnog festivala,ostaviti izuzetan utisak,sličan onom za koji su nagrađeni u gradiću Steiemarku kod Graca kada su polovinom ovog mjeseca gostovali na manifestaciji koji je organiziralo KUD „Kulin“ za naše Bosansce i Hercegovce iz udruženja „Bošnjak“ u ovom gradu.Dobili su i zahvalnice za njihov doprinos u promociji i očuvanju tradicije i kulture Bošnjaka u Gracu.

 

Dževada Štancl

KUD Jezerski 2

KUD Jezerski 3

 

U Šujnovcu se u subotu održava 8. bosanskokrupska Čorbarijada. I ove godine druženje Krupljana i njihovih gostiju uz takmičenje u spravljanju najbolje čorbe organizuju Općina Bosanska Krupa, ŠPD “Unsko-sanske šume“ i JU „Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje“. Prijave takmičarskih ekipa moguću je izvršiti do 28. juna.

 

Manifestacija počinje paljenjem vatri već od 8.00 sati a takmičarski dio na Čorbarijadi traje od 10.00 do 13.00 sati kada će se proglasiti ovogodišnji pobjednici. Za njih su obezbijeđene prikladne simbolične nagrade a posebna priznanja dobit će najveselija, najstarija i najmlađa ekipa.

 

Svi oni koji žele pripremiti čorbu po želji, zadovoljiti kriterije žirija u kojem će biti poznati krupski gurmani i kuhari, te osvojiti nagrade mogu se prijaviti sve do 28. juna kod Refika Selimagića – Keksa putem telefona 060 313 58 18. Na isti način može se rezervisati i mjesto za prodaju osvježavajućih pića.

 

Ekipe za Čorbarijadu mogu imati neograničen broj članova, s tim da 4 člana učestvuju u pripremi čorbe. Svaka ekipa mora imati prigodno ime i jednoobrazne majice. Ekipa pobjednika sa prethodne Čorbarijade može učestvovati samo izvan konkurencije.

 

Za sve posjetioce obezbijeđena je gulaš čorba, te prostor za osvježenje i odmor, kao i zabavni program do večernjih sati.

 

8. bosanskokrupska Čorbarijada, 29. juna 2019. godine od 8.00 sati. Dobro došli! 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Trodnevna manifestacija u Bosanskoj Krupi,u sedamaestom svom izdanju završila sa najdužom  ulovljenom mladicom od 117 cm, a  koja je poslije mjerenja nastavila svoj život u rijeci Uni.

Već sedamnaest godina Udruženje sportskih ribolovaca „Krušnica“ Bosanska Krupa je organizator posebne manifestacije na Uni koja je zamišljena i realizira se, kao zahvalnost jedinstvenosti unske mladice i rijeke Une u našem gradu.Potraga za kraljicom Une okupila je u sedamanaest godina više stotina ribara iz nekoliko zemalja ,kako onih koje su susjedi Bosne i Hercegovine,tako i nekoliko drugih  europskih zemalja.Ove godine u „potrazi“ je učestvovalo oko pedest ribara iz Slovenije,Hrvatske,Srbije, BiH i Crne Gore,uz već poznate partnere koji su učestvovali u finasijskom pomaganju održavanja ove  manifestacije,prije svega Općine Bosanska Krupa,sponzora čija je djelatnost proizvodnja,prodaja i promocija najsavremenijeg ribolovnog materijala,ali promocija turističke ponude prostora gdje se uz ribolov osmislila i ukupna turistička ponuda općine Bosanska Krupa.

Udruženje sportskih ribolovaca „Krušnica“ iz Bosanske Krupe je i ove godine dobilo visoku ocjenu za organizaciju druženja i takmičenja pod nazivom Potraga za kraljicom Une.Ocjene su to glavnog međunarodnog sudije ovog takmičenja,ali i brojnih medijskih ekipa koji iz susjednih zemalja prate svake godine ovu manifestaciju.

Predsjednik udruženja sportskih ribolovaca „Krušnica“,Dino Mesić nam je kazao da je ovogodišnja manifestacija okupila 45 ribara ,da je to već dugo godina međunarodna manifestacija koju respektiraju u svijetu ribolova i turizma,koja obezbjeđuje ,zahvaljući onome što pruža,da ribolovci posjećuju Bosansku Krupu tokom cijele godine i love sa svojim prijateljima,u dva revira nad kojima USR „Krušnica“ iz Bosanske Krupe  ima koncesiju.

Svi učesnici, ribari, ali i svi oni koji su po po prvi put ili više puta sudili takmičarima  dobili su zahvalnice za izvrsno odrađen posao,a glavni sudija „potrage“,Stane Omerzu iz Slovenije je izrazio svoje oduševljenje načinom na koji ovo udruženje organizira ovo druženje i takmičenje na rijeci Uni ,te naglasio da takvom politikom –zaštite najljepše ribe naših područja na najljepšoj rijeci,ne treba da brine za svoju budućnost.Organizatori su i ove godine dobili čistu peticu za besprijekornu realizaciju zadataka ovogodišnje „Potrage za kraljicom Une“.

Čudnovatost,jedinstvenost  unske kraljice-mladice ,ribe s „hiljadu zabačaja“,ove godine je pratilo i „šareno“ vrijeme u kom su se smjenjivali sunce,oblaci i povjetarac,ali i neopisiva unska magla,pa je tako ulov bio skromniji nego ranijih godina.Samo se šest mladica dopustilo mamcima ribolovaca.

Ipak, na udicu Edina Pupića iz Cazina zakačila se mladica duga 117 cm što je i najduža ulovljena kraljica u povijesti ovog takmičenja.Edin Pupić je pored diplome za najduži ulov i po broju bodova osvojio prvo mjesto i dobio diplomu za najuspješnijeg ribara 17. Potrage za kraljicom Une. Saldo njegovog ulova pretočen u bodove je bio 16424 boda.

Ocijenio je Pupić ovu manifestaciju uspješnom,kako u organizaciji svih aktivnosti,tako i za njega lično.Kazao je da je ove godine bio u odnosu na prošlu mnogo bolje sreće,uz svo znanje koje imaju svi ribari učesnici,poručujući da jedva čeka slijedeću potragu iduće godine te  da će na ovu manfestaciju  dolaziti ako treba i na štakama.Drugo mjesto je osvojio Husein Mahmutović,iz Bosanske Krupe ,a treće sa 4380 bodova Kordić Aleksandar .

Diplomu za fer-play je ove godine dobio ribar,stari znanac ovog takmičenja,gospodin Duško Marković koji se osim ribarenjem,kazali su organizatori iz „Krušnice“ „okušao“ i u potrazi za telefonom,odnosno ronjenju.I ove godine,uz brojne učesnik,brojne ribarske,ali i životne priče,ostvarila se i poruka ili pravilo ovog takmičenja.Ulovi i pusti. Sve ulovljene mladice,pa i  najduža su se samo fotografirale,oslobođene su brzo udice i idalje plivaju i uživaju u rijeci Uni.Ulovi i pusti-zlatno je pravilo ovog takmičenja.

Kolege iz Srbije i Hrvatske ,uz svoje turističke stranice i portale,radija i televizije, posvetili su mnogo pažnje ovom takmičenju.Snimili su mnogo priča koje će plasirati u svojim zemljama.I sponzori su najavili podršku slijedećim „Potragama“ u Bosanskoj Krupi:Retols,Monarh doc,Vuković  i Ivo Begović.Neupitno tu je i Općina Bosanska Krupa koja polaže mnogo razvojnih planova i na ovoj manifestaciji.

Svi su ribari najavili dolazak iduće godine.

Uz zahvalu svima koji su doprinjeli održavanju ove manifestacije ,u „Algi“,restoranu koji je jedan od sponzora takmičenja,kao i svake godine, napravljena je zajednička fotografija svih učesnika ove manifestacije, za sjećanje na još jednu sportsko-ribolovnu i turističku uspješnu priču u Bosanskoj Krupi.

Dževada Štancl

Potraga za Kraljicom Une 2019 1

Potraga za Kraljicom Une 2019 3

Potraga za Kraljicom Une 2019 6

Potraga za Kraljicom Une 2019 8

Udruženje „Obrazovanje gradi BiH“ iz Sarajeva proteklog vikenda je proslavilo 25 godina postojanja. Obilježavanju godišnjice prisustvovali su brojni prijatelji Udruženja koje je nastalo u ratnoj godini s najplemenitijim ciljem da se Bosna i Hercegovina gradi obrazovanjem, znanjem, mladih prije svega. Na svečanoj sjednici uručene su zahvalnice i priznanja svima koji pomažu i podržavaju njihov rad, među njima i načelniku Općine Bosanska Krupa Arminu Halitoviću.

 

Udruženje punih 25 godina stipendira djecu i mlade žrtve rata, djecu s teškoćama u razvoju, ali i djecu i mlade iz najbrojnije nacionalne manjine u BiH Rome. Za djecu i mlade iz ovih kategorija svake godine organiziraju se ljetovanja i zimovanja, a brojem stipendirane djece zasigurno se mogu pohvaliti jer je njih 7.052, od kojih je 722 romske djece među kojima su 64 studenta. Također, Udruženje je omogućilo da više od 4.500 stipendista putuje u 18 država Evrope.

 

„Mi smo toj djeci pružili što porodica i škola nisu mogle dati, prošli su kroz razne projekte psihosocijane kreativne radionice, ljetovanja i putovanja. Posvećeni smo onome što radimo za budućnost djece u BiH. U svemu tome pomagalo nam je do sada na stotine donatora, prijatelja iz BiH, ali i cijele Evrope“, kazao je predsjednik i jedan od osnivača Udruženja Jovan Divjak.

 

Kao misiju Udruženja navodi da se na organizovan način pomognu iznimno ranjive kategorije djece i mladih u zadovoljavanju obrazovnih, edukativnih, rekreativnih i kulturnih potreba kako bi postali korisni i progresivni članovi zajednice i u skladu je s društvenim interesima i općeprihvaćenim međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima i pravima djeteta, te vrijednostima filantropije - čovjekoljublja kakve su vijekovima poznate u BiH.

 

Udruženje je do sada podržalo više od 46.000 ljudi. Ta brojka uključuje djecu i njihove majke. Za podršku djeci koja su ostala bez roditelja ili su pripadnici nacionalnih manjina uloženo je više od 12 miliona KM. Poručeno je kako je to veliki iznos za jednu nevladinu organizaciju. 

 

Udruženje je povodom jubileja uručilo zahvalnice i priznanja svima koji su pomogli stipendiranja ovako velikog broja djece i mladih u BiH, a radi se o filantropima koji dolaze iz svih dijelova svijeta. Jubilarnu zlatnu zahvalnicu dobila je i Općina Bosanska Krupa.

 

„Čast mi je što smo dio ove pozitivne priče, što imamo izuzetno dobru saradnju sa Jovanom Divjakom, inače počasnim građaninom Bosanske Krupe, sa Udruženjem koje ima jasnu viziju i misiju i iza sebe vrlo zapažene rezultate. Ponosan sam na ovo Udruženje, na saradnju koju svakako nastavljamo“, istakao je načelnik Armin Halitović.

 

U okviru obilježavanja 25. godišnjice Udruženja "Obrazovanje gradi BiH" kao završni čin manifestacije u Gradskoj vijećnici je održan koncert bh. umjetnice i interpretarke sevdalinki Amire Medunjan.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

U okviru programa „Snaga lokalnog“ koji provode Institut za razvoj mladih KULT i američka agencija USAID, u Bosanskoj Krupi je uz podršku lokalne zajednice i još nekoliko donatora realizirano pet projekata. Obnovljena je učionica u Prvoj osnovnoj školi, toalet na SRC „Ade“, nabavljeni su kontejneri, uređene prostorije Kulturno-umjetničkog društva „Grmeč“, te adaptirane nove prostorije Hitne službe Doma zdravlja Bosanska Krupa. U toku su promocije realiziranih projekata. KUD „Grmeč“ i Dom zdravlja su već upriličili svoje.

 

Nakon dugi niz godina nastojanja i pokušavanja Dom zdravlja u Bosanskoj Krupi je uspio fizički odvojiti Hitnu službu od porodične medicine i smjestiti je u prostorije koje zadovoljavaju sve moguće standarde. Najveći dio sredstava za realizaciju osigurao je Dom zdravlja, značajna sredstva je obezbijedio KULT, ali su podršku pružili i Općina Bosanska Krupa, lokalne firme, građani.

 

„Odvojili smo porodičnu medicinu od Hitne službe čime ćemo poboljšati rad Hitne službe i smanjiti gužve u starom objektu. Radi se o sanaciji objekta i opremanju novom opremom. Tu je novi namještaj, EKG-ov, monitori i sva ostala prateća oprema koja ide u svaku službu hitne da bi zadovoljila sve moguće standarde“, naglašava dr. Mehmed Elezović, šef Hitne službe Doma zdravlja Bosanska Krupa.

 

Najviše sredstava, oko 8.000,00 KM, izdvojio je Dom zdravlja. Donatorska sredstva KULT-a po projektu su 5.300,00 KM. Bosnalijek je osigurao 2.500,00 KM za ugradnju centralnog grijanja, a dodatna sredstva su obezbijedili: firme ARIS (100,00 KM), TermoBH (200,00 KM), Camelija osiguranje (100,00 KM), zatim Općina Bosanska Krupa (500,00 KM), te Adis Hasanagić kao fizičko lice (100,00 KM). Većinu radova u unutrašnjosti objekta izvodili su uposlenici Doma zdravlja Omer Mušeljići Emir Bužimkić.

 

Sa ovim projektom nije sve završeno kada je u pitanju Hitna služba. Postor se može staviti u funkciju, međutim čeka se završetak izgradnje pristupnog puta sa glavne ceste koja će još više olakšati rad Hitne službe, povećati njemu fleksibilnost i funkcionalnost.

 

U okviru programa „Snaga lokalnog“ projekte je realiziralo i nekoliko nevladinih organizacija. Među njima i KUD „Grmeč“ koji je promovisao projektne aktivnosti. Uredili su prostorije objekta u kojem borave i tako značajno poboljšali uslove rada. 

 

„Čast i zadovolljstvo mi je prije svega zahvaliti se svima koji su pomogli da KUD „Grmeč“ danas ima dvije vrlo korisne prostorije koje će u narednom periodu pomoći kroz naše aktivnosti. Danas smo imali promociju projekta uređenja dijela prostorija koje su nam date na korištenje od Općine Bosanska Krupa, a radi se o dva toaleta i kuhinjskom prostoru. Projekt je finansiran od strane Instituta za razvoj mladih KULT iz Sarajeva uz pomoć, odnosno sufinansiranje Općine Bosanska Krupa, našeg prijatelja Aziza Hadžića, te volonterski rad naših članova i simpatizera. Sve je trebalo koštati oko 5.000,00 KM, međutim u konačnici, s obzirom na to da je ovo stariji objekt, zbog određenih preinaka, koštao nas je 6.600,00 KM, ali uz vlastito učešće sve smo završili“, ističe predsjednik KUD-a „Grmeč“ Dževad Grošić.

 

Promocijama projekata i u Domu zdravlja i u KUD-u „Grmeč“ prisustvovale su brojne kolege, prijatelji, donatori. Svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji uručene su zahvalnice, načelniku Općine Bosanska Krupa, uposlenicima, predstavnicima firmi, pojedincima, među onima već pomenutim tu su i volonterka Edina Hadžipašić i predstavnik KULT-a Mario Crnković.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Hitna služba 7

Stranica 1 od 6

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1317 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa