Akciji je pristupilo 56 osoba, od kojih većina već tradicionalno i redovno daje krv. Hase Čaušević, predsjednik Crvenog kriza općine Bosanska Krupa kazao je da je zadovoljan odzivom, ali i brojem daraivaoca koji su aktivni i prate sve akcije, ali i vanredne situacije koje život donosi.Mladi volonteri Crvenog križa su od jutarnjih sati, u prostorijama JU 'Druga osnovna škola' vrijedno koordinirali akcijom, gdje je samo do 10h preko 30 ljudi došlo i podržalo akciju. Sajra Fajić, jedna od volonterki je kazala da bitnost ove vrste aktivnosti leži upravo u tome što spašava živote i doprinosi sveopćem zdravlju ljudi, kako onih kojima je krv potrebna tako i samih darivalaca.

U septembru se obilježava 20 godina jubilarnog rada davalaštva krvi,gdje će uz prigodne aktivnosti Crveni krst Bosanska Krupa obilježiti ovu obljetnicu. Kako navodi gospodin Čaušević, 13.septembra 1999 godine, sa simboličnih 13 davaoca krvi su otpočeli ovu humanu akciju,a ove godine će, uz kontinuiran rast i kvalitet ovih akcija,zaokružiti dvadeset punih godina, preko 70 organiziranih akcija i

bezbroj vanrednih krvnih zrnaca koja su spasili život nekome, širom naše zemlje.

 

Elma Velić

 

- Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

26.4. u 20,50 sati Bos.Krupa ul.Prvomajska sportska kladionica Formula KD - oštećenje tuđe stvari od strane 1 lica.Uviđaj izvršen.Nakon kompletiranja predmeta izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom KD-u.

U 21,50 sati Pištaline na putu R 402 SN-slijetanje put.motornog vozila s kolovoza uslijed neprilagođene brzine uslovima puta..Materijalna šteta.Vozač zbog alkoholiziranog stanja lišen slobode i zadržan do otrježnjenja.Prekršajni nalog na 1 lice.

27.4. u 18,15 sati Ostružnica narušavanje JRiM-a od strane 1 lica paljenjem pirotehničkih sredstava.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 13,00 sati Bos.Krupa ul.5 Korpusa SN - upravljajući teretnim vozilom usljed nepropisno raspoređenog tereta prouzrokovao nezgodu da je teretom zakačio kabal DOO „MISSNET“.Uviđaj izvršen.Materijalna šteta.Prekršajni nalog na 1 lice.

-Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

-Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 125 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 10 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

-JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas nema planskih prekida u isporuci vode.

-Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća.Danas zbog grmljavinskog nevremena prekid u isporuci električne energije dalekovod Ivanjska i RMK.Otklanjanje kvara u toku.

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne,uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po mokrim i klizavim kolovozima.

Upozorenje na manje odrone kamena na kolovoz mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 8 C , vlažnost zraka 88,3 % , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 55 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 690 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda