Povodom 23. godišnjice oslobođenja Kobiljnjaka 23. maja (srijeda) Općina Bosanska Krupa, ratni vojni invalidi i MZ Hodžinac organizuju niz aktivnosti kojima će se obilježiti ova velika pobjeda 511. slavne sa kojom je zapravo i počeo bosanskokrupski oslobodilački put. Podršku u obilježavanju obećao je i ministar za pitanja boraca i RVI USK Dževad Malkoč. Tim povodom 23. maja bit će upriličeno polaganje cvijeća na Centralno šehidsko spomen-obilježje, marš stazama 511. slavne bbr., te prigodan kulturno-zabavni program. Ove će godine na platou Kobiljnjaka po prvi put za sve postače biti pripremljen i iftar. Marš stazama 511. slavne – Kobiljnjak 2018 kreće u 18:45 sati ispred Centralnog šehidskog spomen-obilježja gdje će delegacije i učesnici marša petnaest minuta ranije pred duše poginulih boraca proučiti Fatihu i položiti cvijeće. Dolazak na Kobiljnjak predviđen je u 19:45, obraćanje zvaničnika u 20:00 sati, a iftar u 20:31. Pozivaju se svi učesnici bitke za Kobiljnjak, ostali pripadnici 511. slavne, porodice šehida i poginulih boraca, učenici osnovnih i srednjih škola, članovi sportskih kolektiva i drugih udruženja da učešćem u ovoj manifestaciji još jednom, na 23. godišnjicu velike pobjede boraca i starješina 511. slavne prilikom slamanja mostobrana Kobiljnjak, odaju dužno poštovanje oslobodiocima Bosanske Krupe i Bosne i Hercegovine.

Program obilježavanja, 23. 5. (srijeda)

18:30 sati – Obilazak Centralnog spomen-obilježja

18:45 sati – Polazak marša “Kobiljnjak 2018”

19:45 sati – Dolazak učesnika marša na Kobiljnjak

20:00 sati – Obraćanje zvaničnika i prigodan kulturno-zabavni program

20:31 sati – Akšam-namaz i iftar

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Mališani vrtićke grupe „Pčelice“ iz JU"Dječije obdanište i dom učenika" Bosanska Krupa, zajedno sa svojim učiteljicama u sklopu mjesečne teme "Zanimanja" realizirala su posjetu ZU "Dom zdravlja" Bosanska Krupa i tom prilikom upoznali se sa opisom i radnim zadacima ljekara stomatologa koji su predstavili svoje zanimanje.Djeca su sa velikom pažnjom poslušala kratko predavanje o važnosti zdravlja zuba te se upoznala instrumentima kojim se doktori stomatolozi koriste.Također, izvršen je i pregled zubića mališanima.

 

RadioBK

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 11,30 sati.Bos.Krupa ul.511 Slavne SN-sudar dva put.motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice.

- Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

- Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 31   pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 2 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas od 08,00 do 09,00 sati prekid u isporuci vode u naselju Prohodac.Sanacija kvara na mreži.

- Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća.Danas nema planskih prekida u isporuci električne energije.

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim kolovozima.

Upozorenje na manje odrone kamena na kolovoz mag.puta M-102 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 10 C , vlažnost zraka 82% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 70 cm (NV).

 

Operativni centar civilne zaštite

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 612 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Januar 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda