Analizirali smo 2017.godinu iz oblasti  sigurnosti, odnosno stanja u saobracaju i  kriminalitetu sa posebnim akcentom na narkotike i nelegalnu sječu šume.Stanje sigurnosti u općini ocijenjeno je kao dobro,u padu je broj krivičnih dijela,broj prekršaja u polju javnog reda i mira, ali i pad broja saobraćajnih nezgoda.

Ako uzmemo u obzir da je općina Bosanska Krupa rasprostranjena na 590 kvadratnih kilometara i da imamo granicu sa R Hrvatskom,entitetsku granicu sa RS-om i da smo samim tim tranzitno područje onda možemo biti zadovoljni sa stanjem kriminaliteta.“

Problem kako naše lokalne zajednice tako i cijelog svijeta je droga.Prosjek ovisnih o drogama koji je nekad prije rata bilježen u Sarajevu danas je crna statistika općine Bos.Krupa.Na ulicama je marihuana,heroin i ekstazi.

U 2017.godini rad policije na ovom polju je bio uspješan.Pored manjih akcija izdvaja se ona kada je pronadjena laboratorija za proizvodnju droga  kao i dvije velike plantaže od 1150 i 1350 sadnica u okviru koje je uhvaćena organizirana grupa i predana Tužilaštvu USK.

Ono što je javnosti manje poznato je da je Policijska stanica Bosanska Krupa imala uspjeha u akcijama sprečavanja nelegalne sječe šume.Ovo krivično djelo je bilo jako rasprostranjeno od poslije rata do danas.Javna je tajna da je  biznis „cvjetao“  zbog uvezanosti kako pojedinaca na terenu, pojedinih lugara pa do „većih igrača“ koji su često nedodirljivi. Zahvaljujući policiji i radu na terenu zabilježen je uspjeh i pad vršenja ovog krivičnog djela. Jedna od akcija u 2017.godini koja je polučila izvanredne rezultate je akcija „Drvo“ u kojoj je upravo zbog nelegalne sječe šume privremeno oduzeto 19 traktora,21 traktorska prikolica,23 automobila, 12 teretnih vozila itd.

Razgovor  sa komandirom PS Bosanska Krupa Adnanom Hasićem poslusajte ove srijede, 28.marta od 15,15 minuta i u repriznom terminu 30.marta od 10 sati.

 

RadioBK

U prvom kolu proljetnog dijela prvenstva klubovi sa područja naše općine imali su polovičan uspjeh.NK“Bratstvo“ je u Bos.Krupi dočekalo lidera na tabeli ekipu Novog Travnika. Već u 12. minuti susreta bilo je 2:2, ali do kraja utakmice gosti su pokazali da sa pravom gaje ambicije za ulazak u I NLFBiH, jer su do kraja utakmice još dva puta matirali golmana domaćih.

NK“Sloga“ je na stadionu „Bare“ dočekala drugoplasiranu ekipu Kiseljaka iz istoimenog mjesta i  upisala vrijednu pobjedu 2:1.

Bratstvo – N.Travnik      2:4

Sloga     – Kiseljak         2:1

Strijelci za Bratstvo su bili Nedžad Mujagić i Mehmed Sijamhodžić,a golove za tri boda Slogi dali su Kerim Ramić i Besim Ibričić.

 

Emir S.

 

NK Sloga 2018

 

NK "Sloga"  Bosanska Otoka

Turnir BUSHIDO OPEN, šesti po redu održan je ove nedjelje 25.marta u Banja Luci.Medju 1165 takmičara iz 93 kluba i devet država našao se i KK“Feniks“ iz Bosanske Krupe.Na ovom prestižnom takmičenju ispred bosanskokrupskog Feniksa  učestvovao je  10 takmičara koji su osvojili ukupno 5 medalja :  2 zlatne, 1 srebrna i 2 bronzane.

Osvajači medalja su:

1. Senaid Veladžić - zlatna medalja u kategoriji kate kadeti;

2. Alem Veladžić    - zlatna medalja u kategoriji kate dječaci 2009;

3. Amer Šabić        - srebrena medalja u kategoriji borbe juniori -59kg;

4. Adnana  Mesić    - bronzana medalja u kategoriji borbe djevojčice

                               2005 -54kg;

5. Amar Halilović     - bronzana medalja u kategoriji kate juniori.

 

Emir Sedić

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 637 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Oktobar 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda