Dva regulaciona plana u Bosanskoj Krupi ,poslije završne javne rasprave, korak do usvajanja

Javna rasrava ,o Nacrtu regulacionog plana „Luke“ i Nacrtu regulacionog plana „Industrijska zona“ trajala je mjesec dana.

Za to vrijeme građani i poslovni subjekti , u Centru za dozvole Općine bosanska Krupa,kao i na službenoj Web stranici  imali su uvid u prijedloge riješenja u ova dva regulaciona plana koje je,na bazi projektnog zadatka koji je zadat od Službe za prostorno uređenje i Općine Bosanska Krupa,te iskazanih mišljenja građana i vijećnika,uradila projektantska tvrtka „IG Banjaluka“.

Uz brojne prijedloge u Knjizi primjedbi,te poštom i mailom poslane sugestije i mišljenja i javna rasprava o nacrtu ova dva regulaciona plana je bila zanimljiva i dobro posjećenja,a stručna objašnjenja  su otklonila  nedoumice,ali  i približila rješenja izrađivača plana,građana  i zainteresiranih poslovnih subjekata.

O svemu tome u emisiji  Intervju  razgovarali smo sa Danijelom Dmitrić,arhitektikticom „IG Banjaluka“ koja je u ime Radne grupe koja je izradila Nacrte regulacionih planova „Luke „ i „Industrijska zona“ , na javnim raspravama branila riješenja koja su ucrtali u plan,ali i saslušala prijedloge nezadovoljnih građana ili onih koji su nudili drugačija riješenja.

Emisiju Intervju ,sa Danijelom Dmtrić,arhitekticom „IG Banjaluka“ moći ćete slušati u programu Radio Bosanska Krupa u srijedu ,21.marta od 15 sati i 15 minuta,kao i njegovo reemitovanje u petak,23.marta od 10 sati.

Intervju vodila novinarka Radija Bosanska Krupa - Dževada Štancl

Općina Bosanska Krupa i ove godine izrađuje promotivni letak sa svim kulturnim, sportskim, turističkim i zabavnim manifestacijama koje se tokom godine, od aprila do decembra, organizuju u bosanskokrupskoj općini.  Tim povodom pozivaju se javne ustanove, udruženja građana, sportski kolektivi i sve ostale organizacije s područja Bosanske Krupe koje u 2018. godini planiraju organizovati manifestacije, da bez obzira na njihov karakter dostave plan organizacije i u njemu obavezno navedu naziv, svrhu i cilj događaja, datum održavanja i potreban način podrške organa uprave.Prijedloge manifestacija, odnosno plan održavanja, treba dostaviti u Kabinet općinskog načelnika najkasnije do 30. marta (petak). Manifestacije koje ne budu u općinskom planu manifestacija (Kalendar dešavanja) neće dobiti saglasnost i podršku Općine za organizaciju.

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 598 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda