Preduzeće „Vitaminka AD“ iz Banja Luke  preko svog komercijaliste Amira Mešića zaduženog za USK doniralo je JU“ Dječije obdaništa i dom učenika“ Bosanska Krupa određenu količinu teglica džema i prirodnih sokova. 

Slatka donacija

 

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da u proteklom periodu nije bilo narušavanja JRiM, SN kao ni KD-a.

- Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

- Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 27  pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 4 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas nema prekida u isporuci vode.

- Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas povremeni planski zastoja u isporuci električne energije trafopodručje Jezerski grad.Radovi na niskonaponskoj mreži.

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po mokrim kolovozima. Upozorenje na manje odrone kamena na kolovoz mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 5 C , vlažnost zraka 82% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 281 cm (NV).

-Rijeka Una se izlila iz svog korita i poplavila nekoliko stambenih,poslovnih i pomoćnih objekata u MZ Centar,MZ Krupa II,MZ Otoka te lokalni put Halkići-Drenova glavica,dio lokalnog puta u MZ Ivanjska,rijeka Krušnica se izlila iz svog korita i polavila poljoprivredno zemljište te nekoliko pomoćnih objekata kao i dio lokalnog puta u MZ Zalug i MZ Centar, te su se izlili iz svojih korita potoci Baštra,Bukovska,Svetinja.Vodostaj je u blagom opadanju i vode se povlače u korita rijeka i potoka sa poplavljenih područja.

 

Operativni centar civilne zaštite

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 535 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda