JU “Druga osnovna škola” Bosanska Krupa nastavlja biti primjer dobre prakse na nivou općine Bos. Krupa i Unsko-sanskog kantona. Pored niza projekata koji su prethodnim godinama završeni, ali i onih koji su trenutno u toku, poput „Mi imamo pravo naučiti živjeti zdravo“ - rekonstrukcije fiskulturne sale u centralnoj zgradi, rekonstrukcije sanitarnog čvora u PŠ „Pilana“, provođenja mjera energetske efikasnosti u centralnoj zgradi i PŠ „Pilana“ te unaprjeđenjem sistema grijanja, menadžment JU „Druga osnovna škola“ u saradnji sa uposlenicima škole kandidira i projekte koji unapređuju ključne kompetencije uposlenih, te doprinose razvijanju svijesti uposlenih, roditelja i lokalne zajednice oko stvari koje se nas svih tiču. Naime, u toku zimskog raspusta JU „Druga osnovna škola“ će provoditi projekat „Nastavljamo pravim putem do inkluzivne prakse“ koji se financira od strane Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke u okviru Programa podrške projektima za poboljšanje inkluzivnosti u predškolskom i osnovnom obrazovanju.. Među mnogim kvalitetnim projektima, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke je projekat „Nastavljamo pravim putem do inkluzivne prakse“ JU „Druga osnovna škola“ prepoznalo kao nastavak dobre prakse i dobru osnovu u oblasti edukacije i stručnog usavršavanja te isti podržalo u iznosu od 6.859,00 KM.

Projekat „Nastavljamo pravim putem do inkluzivne prakse“ podrazumijeva organizaciju nastavka edukacije i senzibilizacije za nastavnike, stručne saradnike i menadžment škole putem seminara i plenarne sjednice, ali i opremanje kabineta logopeda neophodnom opremom čime će se osigurati materijalni uvjeti za podršku djeci s poremećajima humane komunikacije. Sve ovo će biti podržano i promotivnim materijalom na temu „Kada i zašto kod logopeda“ i „Rana intervencija“ koji će predstavljati pomoć i smjernice svim zainteresiranim stranama.

 

Izvor: JU“Druga osnovna škola“ Bos.Krupa

Inkluzivna praksa 1

Mještani mjesne zajednice i džemata Veliki Dubovik u općini Bosanska Krupa juče su, sada već četvrtu godinu za redom organizovali okupljanje porodica Šehida iz Cazina i Bosanske Otoke čiji su najmiliji položili svoje živote u borbama za osolobodjenje podgrmečkih sela tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu 1992-1995.godine.Na spomen obilježju koje je podignuto 2015.godine u znak zahvalnosti i sjećanja članovi porodica ,predstavnici organizacija porodica Šehida općina Cazin i Bos.Krupa,ministra za boračka pitanja u Vladi USK, zastupnika u Skupštini USK i vijećnika u Općinskom vijeću Bos.Krupa položili su cvijeće i proučili Fatihu za devetoricu Šehida,pripadnika ARBIH. Pored ostalih prisutnima se obratila i predsjedavajuća Općinskog vijeć Bos.Krupa Elvira Mehić koja je istakla veličinu žrtve koja je podnesena u vremenima borbe za opstanak te se zahvalila svima koji dolaze,posjećuju kako mjesta stradanja tokom agresije tako i spomen obilježja te ne dozvoljavaju da se ta žrtva ikada zaboravi.Od devetorice boraca ARBIH koji su 1995.godine poginuli prilikom oslobadjanja podgrmečkih sela najstariji je imao 56,a najmladji 20 godina.

RadioBK

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 602 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda