„Nijemi krik” i “Nevjesta iz polja lavande“,dva su romana Kadife Tahirović Murajčić koji su svoju promociju imali u Bosanskoj Krupi ovog četvrtka.

Kadifa

Jezični su poremećaji razvojni ili stečeni u ovisnosti o tome jesu li nastali u razdoblju usvajanja jezika (razvojni) ili su nastali nakon što je usvojena osnova maternjeg jezika (stečeni). Danas, iako mnogi od nas neće priznati, naša djeca imaju teškoće govora, manje ili veće, gdje uglavnom se roditelji nadaju da će same nestati i da će ih dijete 'izrasti'.
Jedna od negativnih segmenata neinformiranosti roditelja ali i znatno povećanoj razini teškoća govora doprinosi i nedostatak stručnih lica na području naše općine, odnosno logopeda.

3

Logoped1

Logoped2

2

Danas od 10h otpočele su Dječije zimske čarolije, u organizaciji JU 'Dječije obdanište i dom učenika' i JU 'Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje' Bosanska Krupa, gdje su grupe Pčelice i Lavovi iz pomenute predškolske ustanove posjetila Novogodišnji sajam te počeli kićenje jelke u parku preko puta sajma.

Aktivnost kićenja se nastavlja danas od 16h i svi mališani našeg grada su dobrodošli.

Kako je to izgledalo, pogledajte u galeriji.

 

Elma Velić

- Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da u proteklom periodu nije bilo narušavanja JRiM, SN kao ni KD-a.

-Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

-Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 24 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 5 l4ca. Na porodilištu nije bilo prinova.

-JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas od 07,00 do 15,00 sati prekid u isporuci vode u ul.Bosanska,Gazijska i dijelu ul.Bihaćka (Krčevine).Rekonstrukcija vodovodne mreže.

-Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća .Danas od 09,30 do 11,30 sati planski prekid u isporuci električne energije trafopodručja Hasanagića selo,Redak,Bešići,Vrletnica,Ćevanuše,Manda,Varmazi,Kajtezi,Gornja i Donja Bukovska.Radovi na dalekovodu.

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne,, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po vlažnim i kliskim kolovozima.

Upozorenje na manje odrone kamena na kolovoz mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka -1 C , vlažnost zraka 100% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 44 (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 543 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2014 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda